Derfor blev Canada kedeligt for Kevin

Renault havde problemer med at få de nye ultrabløde dæk til at fungere: Kedeligt ræs, frustrerende ikke at være hurtigere, siger Kevin Magnussen

Kevin Magnussen bag svenske Marcus Ericsson. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen bag svenske Marcus Ericsson. (Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): Mekanikere står for den største Renault-præstation i Canada. De formåede at stykke en ny racer sammen til Kevin Magnussen uden at tage natten i brug eller bryde parc fermé, så han fik lov til at starte grandprixet bagerst på gridden.

Uden regn eller safetycar blev løbet imidlertid en frustrerende omgang nede bagved. Kevin Magnussen sluttede 16’er, mens teamkammeraten Jolyon Palmer udgik.

- Kedeligt ræs, vil jeg sige. Det er frustrerende ikke at være hurtigere, men det er desværre, hvor vi er lige nu, siger Kevin Magnussen.

I Canada kunne Renaulten kun matche Manor og Sauber. Felipe Nasr, Rio Haryanto og Pascal Wehrlein blev overhalet, mens de øvrige vundne placeringer kom fra udgåede biler.

Canada blev en kold omgang for Kevin Magnussen og Renault. (Foto: Jan Sommer)
Canada blev en kold omgang for Kevin Magnussen og Renault. (Foto: Jan Sommer)
 

- Vi har tydeligvis ikke været særligt hurtige i dag. Der er en trend, hvor vi underpræsterer på nogle dæk. Helt specielt ultrasoft-dækket har vi aldrig fået til at virke ordentligt.

- Selv i racet her, virkede vi stærkere i starten af løbet på soft. Så gik vi på ultrasoft, og så var det meget værre. Mit pace var okay på soft i forhold til ultrasoft. Det var helt klart vores svage led i dag, siger Kevin Magnussen.

Lidt action var der i starten, hvor der var kontakt med Saubers brasilianer Felipe Nasr.

- Vi er tre, der går igennem første sving. Jeg er på indersiden og bliver presset op på curben og rammer ham på baghjulet, men der skete ikke noget, siger Kevin Magnussen.

Artiklen fortsætter under billedet

Kevin Magnussen i tæt kamp med Marcus Ericsson. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen i tæt kamp med Marcus Ericsson. (Foto: Jan Sommer)

Senere i løbet havde han et par dueller med Marcus Ericsson - uden at kunne komme forbi svenskeren.

- Jeg havde ultrasoft på, og hvis jeg havde blevet ved med at presse den, så havde de ikke holdt hjem. Jeg skulle køre 29 omgange på dem. Havde jeg presset dem, var den ikke gået. Lidt kedeligt.

- Det var min fejl i tredje træning (hvor Magnussen endte i muren), men nu hvor vi har kørt løbet, tror jeg ikke, det gjorde den store forskel. Stadig noget jeg skal lære af …

Efter et kort stop i Danmark går turen videre til Baku i Aserbajdsjan, hvor der allerede skal køres næste weekend. Renault har ikke banen i sin simulator, og Kevin Magnussen tør ikke spå om, hvordan den passer RS16-eren.   

- Jeg aner det ikke. Jeg ved ikke engang, hvilken vej banen går, siger han.

Kevin Magnussen under Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Miraklet udeblev for Kevin: Ferrari-bommert koster Vettel sejren

Renault på inspektion på stedet, hvor så mange store kørere har sluttet deres løb i Canada. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Her går det galt! Mesterklubben, Kevin vil undgå

Kevin Magnussen måtte en tur i græsset på en af de tidlige omgange efter en mindre kørefejl. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen måtte en tur i græsset på en af de tidlige omgange efter en mindre kørefejl. (Foto: Jan Sommer)

Se Vettels fantastiske start, hvor han overhaler begge Mercedes:

38 kommentarer
Vis kommentarer