Annonce:
Annonce:

Derfor er tavsheden om Schumacher total

Den tyske Formel 1-legendes tilstand er et stort mysterium, og det skyldes den totale tavshed fra Michael Schumacher-lejren - en person er hovedårsagen til, at det forbliver på den måde

Michael Schumacher og konen Corinna tilbage i 2001 (Arkivfoto: AP)
Michael Schumacher og konen Corinna tilbage i 2001 (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Formel 1

- Jeg ville aldrig kunne give en seriøs fremtidsudsigt. Det er simpelthen ikke muligt i denne situation, sagde Michael Schumachers manager Sabine Kehm helt tilbage i november måned.

Siden da har der ikke været en eneste officiel opdatering på Ferrrari-legendens tilstand.

Selv ikke kort før nytår, hvor det var et år siden, at den tyske superstjerne kom så grueligt galt af sted på en skiferie. Her faldt han og slog hovedet så voldsomt, at han i lang tid lå i koma og svævede mellem liv og død.

Det viste Michael Schumachers hjelmkamera, da han styrtede. (Foto: AP)

TV: Et år efter ulykken: Schumacher forandrede en hel by

Schumachers 'skiparadis' solgt for 20 millioner

Tavsheden har været helt og aldeles total. Og den styres af en eneste person, der i kulissen arbejder benhårdt på, at alle spekulationer, rygter og andre historier om Michael Schumacher ikke skal komme frem.

Annonce:

Den taktik har den italienske avis Autosprint nu afsløret. Avisen fortæller, hvordan Sabine Kehm knokler for at holde helbredsopdateringer om sin klient langt væk fra offentligheden.

-  Stilheden i især de tyske og schweiziske medier er overraskende, da de formentlig har mange gode kilder, skriver avisen og fortsætter:

- Men forklaringen ligger i Sabine Kehms arbejde, hvor hun systematisk truer aviserne med sagsanlæg, hvis bare de spreder det mindste nye om den tyske racerkørers helbred, lyder det.

Sabine Kehm taler med pressen - det er efterhånden længe siden, at hun har gjort det officielt (Foto: DAPD)
Sabine Kehm taler med pressen - det er efterhånden længe siden, at hun har gjort det officielt (Foto: DAPD)
 

Medierne camperede i lang tid både foran det hospital i Lausanne, hvor Schumacher lå og sidenhen for tyskerens hjem. Det har de nu opgivet (Foto: AP)
Medierne camperede i lang tid både foran det hospital i Lausanne, hvor Schumacher lå og sidenhen for tyskerens hjem. Det har de nu opgivet (Foto: AP)
 

Personalet har underskrevet tavshed-kontrakter
Da Michael Schumacher i efteråret 2014 endelig kom hjem til huset ved Geneve-søen, blev der ansat et cirka 15 mand stort personale, der løbende skulle tage sig af den hjerneskadede tysker.

Også her har Kehm arbejdet for, at ingen informationer skulle komme videre. Alt personale har underskrevet strenge kontrakter med klausuler for, hvad der vil ske, hvis de taler over sig.

Annonce:

Tilbage i marts måned blev en mængde følsomme oplysninger stjålet fra Schumachers læge. Oplysninger, der angiveligt skulle indeholde info omkring tyskerens helbred. Men heller ikke disse er blevet lækket nogle steder.

Et år efter Schumacher-ulykken: Barndomsbyen er i dyb sorg

Tidligere F1-læge: Et langsomt farvel til Schumacher

Familien Schumachers hjem 'La Reserve' ved Geneve-søen (Foto: AP)
Familien Schumachers hjem 'La Reserve' ved Geneve-søen (Foto: AP)
 

Bianchi-lejren arbeder helt modsat
Ifølge et andet motorsportssite Autoweek står den totale tavsheds-taktik i diametral modsætning til en anden tilskadekommen racerkører - franskmanden Jules Bianchi - der kom så galt afsted under Japans Grand Prix sidste sæson.

Her har den 25-årige kørers far givet flere interview, hvor han har fortalt, at der desværre ikke er meget nyt at fortælle, men at man af respekt og som tak for de mange tusinder, der sender hilsner og følger Bianchis tilstand tæt, vil fortælle, når der er nyt - både godt og dårligt. Læs hele historien her.

Annonce:

Teamet bag den 46-årige Michael Schumacher bruger i stedet krudtet på at stoppe historier og afkræfte de ting, som venner og bekendte vælger at fortælle. Således afviste man mellem jul og nytår, at Schumacher skulle have reageret på sin kone og børns stemmer. Nyheden var fortalt af en nær ven af den tyske racerkører Philippe Streiff.

- Jeg kan kun undre mig meget over disse udsagn fra Philippe Streiff. Han har med sikkerhed ikke haft nogen kontakt til professor Gerard Saliant (en af Schumachers læger, red.) og helt sikkert heller ikke Corinna (Schumachers kone, red.), sagde Kehm til Bild.

- Der har heller ikke på generelt plan været nogen kontakt til familien Schumacher. Mellem Streiff og Michael har der heller aldrig eksisteret noget venskab, lød den hårde afvisning.

Og således må de interesserede i nyt om legenden klamre sig til de sidste officielle ord. Fra november:

- Jeg ville aldrig kunne give en seriøs fremtidsudsigt. Det er simpelthen ikke muligt i denne situation, sagde Sabine Kehm

- Michael Schumacher gør fremskridt, der er passende i forhold til skadens omfang. Han befinder sig fortsat i rehabiliteringsfasen. Det er en lang og hård proces, men vi forbliver fortrøstningsfulde.

Annonce:

Ekstra Bladet besøgte Michael Schumachers hjemby Kerben et år efter ulykken. Se hvordan deres helts ulykke havde påvirket folk i indslaget herunder

Michaels Schumachers ulykke: Det kronologiske forløb

29. december, 2013
Michael Schumacher er ude for et alvorligt uheld. Tyskeren slår hovedet i et styrt på en skiferie i Méribel i de franske alper. Han flyves til et hospital i Grenoble og akutopereres. Han er i livsfare.

30. december, 2013
Schumacher overlever den første nat efter uheldet, men svæver fortsat mellem liv og død. Lægerne fjerner en blodansamling i hjernen.

31. december, 2013
Lægerne siger på en pressekonference, at de har situationen bedre under kontrol nu, men Schumacher er stadig i livsfare.

1. januar, 2014
Lægerne melder om fortsat livsfare, men Schumachers situation er mere stabil.

3. januar, 2014
Over 100 fans tager turen til Grenoble for at hylde deres helt, der fylder 45 år, mens han ligger i koma. Familien siger tak for den overvældende støtte.

7. januar, 2014
Schumachers kone, Corinna, beder medierne om at forlade hospitalet og om at lade familien og lægerne være i fred.

30. januar, 2014
Manager Sabine Kehm meddeler, at lægerne reducerer mængden af medicin i forsøget på langsomt at vække Schumacher fra koma. Senere følger meldinger om, at en lungebetændelse har besværliggjort opvågningsforsøget.

17. februar, 2014
Statsadvokaten meddeler, at undersøgelser har vist, at der intet strafbart er sket i forbindelse med ulykken.

7. marts, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher igen er i en opvågningsfase.

4. april, 2014
Sabine Kehm melder om fremskridt og øjeblikke med tegn på bevidsthed.

16. juni, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher ikke længere ligger i koma, og at han har forladt hospitalet i Grenoble for at begynde på en lang rehabiliteringsfase på universitetshospitalet i Lausanne, Schweiz.

11. juli, 2014
Schumachers kone, Corinna, siger til det tyske magasin Neue Post, at det går fremad med Schumachers tilstand, men at der stadig er lang vej endnu. Det er samtidig hendes første offentlige kommentar siden skiulykken 29. december sidste år.

9. september, 2014
Schumachers familie oplyser, at han forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i Schweiz.

23. oktober, 2014
Jean-François Payen, der er en af de læger, som har været med til at behandle Michael Schumacher, fortæller til den franske avis Le Parisien, at der kan gå mellem et til tre år, før man vil være i stand til at vurdere, om Michael Schumacher kommer til at leve et relativt normalt liv igen.

13. november, 2014
På vegne af Michael Schumacher modtager hans manager Sabine Kehm den anerkendte Millennium-pris ved et stort tysk medieshow i Berlin. Den tidligere Formel 1-kører bliver hædret for sit engagement på det sociale, sportslige såvel som menneskelige plan.

23. november, 2014
Sabine Kehm stiller op til interview med tv-stationen RTL og fortæller, at Michael Schumacher ’gør fremskridt, der er passende i forhold til skadens omfang’. Tyskerens manager siger endvidere, at det er umuligt at give en seriøs fremtidsudsigt. Det er den seneste officielle melding, der har været fra Schumacher-lejren.

29. november, 2014

Mens Michael Schumacher stadig er milevidt fra den mindste tanke om bedring, kan han se landsmanden Sebastian Vettel overtage den ledige plads på Ferraris team.

28. december, 2014

Et år efter ulykken er Michael Schumachers tilstand fortsat dyster. Selvom det 45-årige fartfænomen har været mandsopdækket af et hold af læger, neurologer og andet medicinsk personale gennem de seneste mange måneder, er den barske realitet fortsat den, at den syvdobbelte verdensmester er alvorligt handicappet og svært hjerneskadet.

4. januar, 2015

Fra sin rehabilitering hjemme i Schweiz kæmper Michael Schumacher på sin fødselsdag stadig en kamp for at vende tilbage til livet. Omverdenen har dog langt fra glemt ham, og lykønskningerne vælter ind.

- I år vil Michael bruge sin fødselsdag hjemme med dem, der er tæt på ham. Han fortsætter dagligt sin rehabilitering. Alle i Ferrari og alle hans fans verden over sender alle de bedste hilsener. Og som altid, Forza Michael!, lyder det fra Ferraris officielle side.

23. april, 2015

Der er intet nyt, om Michael Schumachers tilstand. Den totale tavshed skyldes Schumachers manager, Sabine Kehm, der gør alt i sin magt for at mane hvilket som helst rygte til jorden. Alt personale har eftersigende underskrevet strenge kontrakter med klausuler for, hvad der vil ske, hvis de taler over sig.

11. maj, 2015

Michael Schumacher er fortsat omgivet af hjælpere og personligt personale i hjemmet i Schweiz, hvor han passes døgnet rundt. Den legendariske racerkører tilstand er fortsat uændret - han er lammet og ude af stand til at tale.

24. maj, 2015

Sabine Kehm, Schumachers manager, bryder efter adskillige måneders tavshed med en god nyhed. Der er fremskridt at spore i helbredet hos den syvdobbelte verdensmester.

- Vi er glade for fortsat at kunne være i stand til at sige, at han gør fremskridt, og det siger jeg med hans alvorlige hovedskader taget i betragtning, fortæller hun i et interview, uden at komme nærmere ind på de specifikke forbedringer af tyskerens helbred.

16. oktober, 2015

Det snart er to år siden, verden sidst har set livstegn for den syvdobbelte Formel 1-verdensmester. Der er dog stadig håb, fortæller den tidligere Ferrari- og Mercedes-chef Ross Brawn.

- Vi må bare fortsætte med at bede for, at han en dag vender tilbage. Det går langsomt, men der er stadig håb, lyder meldingen.

22. december, 2015

Fans verden over jubler for en kort stund i begejstring, da det forlyder, at Michael Schumacher kan gå igen. Manageren Sabine Kehm er dog hurtig til at afvise alle rygter. Schumachers tilstand er stadig uændret.

- Desværre er vi på grund af en artikel nødt til at gøre det klart, at påstanden om, at Michael kan gå igen, ikke er i overensstemmelse med sandheden, siger hun til Bild.

4. februar, 2016

Michael Schumacher har nu været i behandling i små to år i sit hjem i Schweiz. På trods af tidligere bemærkninger om forbedringer, er der dårligt nyt fra én af de få mennesker, der har fået lov at se til ham.

- Jeg har nyheder, og desværre er de ikke gode, siger Schumachers tidligere chef hos Ferrari, Luca di Montezemolo, uden nogensinde at uddybe citatet.

8. april, 2016

På tredje år ligger Michael Schumacher i behandling. Sabine Kehm og familien har stadig intet nyt, men de tidligere så dystre meldinger fra  Luca di Montezemolo trækkes nu tilbage.

- Tidligere blev mine ord misforstået, men jeg er stærkt overbevist i denne sag. Jeg er helt sikker på, at han med støtte og hjælp fra sin familie har styrken til at kæmpe sig tilbage, siger Montezemolo til italienske Sky.

7. juli, 2016

Michael Schumachers tilstand ligger stadig hen i det uvisse. Manageren Sabine Kehm giver for en sjælden gang lyd fra sig, men beskeden er den samme som tidligere - der vil ikke blive kommenteret på tyskerens helbred.

Kilde: Ritzau & Anders Junge Ernst

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: