Derfor overtager ung russer Kevins racer

- Det ligner et spørgsmål om interesser på det lokale marked. Og så om at få nogle penge i kassen, siger Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt, efter Sergej Sirotkin har fået lov til at afløse Kevin Magnussen i fredagens tidlige træning

Sergej Sirotkin sikrede sig også en fredagstræning i Rusland i 2014 - dengang for Sauber. (Foto: Allover)
Sergej Sirotkin sikrede sig også en fredagstræning i Rusland i 2014 - dengang for Sauber. (Foto: Allover)

En russisk charmeoffensiv og en pokkers masse rubler til Renault.

Således lyder de bedste argumenter for, at franskmændene lader den russiske GP2-kører Sergej Sirotkin låne Kevin Magnussens Formel 1-racer til den tidlige fredagstræning i Rusland.

Ligesom i Kina for to uger siden er Rusland et vigtigt marked for den franske bilproducent.

I Shanghai profilerede Renault sig med kinesiske tegn på siden af raceren, indlemmelsen af den forholdsvis ordinære gokart-kører Sun Yue Yang i sit talentprogram og besøg af superstjernen Bingbing Fan i paddocken.

Den kinesiske superstjerne Bingbing Fan besøgte Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin mødte superstjerne: Men anede ikke, hvem hun var

Før Ruslands Grand Prix har man tilknyttet Sergej Sirotkin som testkører, og han får på hjemmebane muligheden for at vise sine evner som fredagskører.

Et lignende arrangement lavede Sirotkin og hans pengestærke bagland med Sauber i 2014, hvor den 20-årige russer første gang kørte den tidlige træning.

- Det ligner et spørgsmål om interesser på det lokale marked. Og så om at få nogle penge i kassen, hvilket er lidt mærkeligt, når Renault står bag, konstaterer Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt.

Sergej Sirotkin testede også for Sauber i april 2014 i Bahrain. Målet for ham var et løbssæde hos teamet, men han blev strittet ud til 2015-sæsonen. (Foto: Allover)
Sergej Sirotkin testede også for Sauber i april 2014 i Bahrain. Målet for ham var et løbssæde hos teamet, men han blev strittet ud til 2015-sæsonen. (Foto: Allover)
 

- Sirotkin kommer med en røvfuld penge, og han er da en dygtig kører, men på ingen måde en Esteban Ocon eller Stoffel Vandoorne.

Russeren blev sidste år nummer tre i GP2 uden at være i nærheden af Alexander Rossi på andenpladsen for slet ikke at tale om den suveræne vinder Stoffel Vandoorne.

Fredagstjansen kommer som lidt af en bet for Renaults meget talentfulde reservekører Esteban Ocon, som også har været stillet træning i udsigt i løbet af sæsonen.

I Kina indlemmede Renault en kinesisk gokart-kører i sit talentprogram. (Foto: Jan Sommer)
I Kina indlemmede Renault en kinesisk gokart-kører i sit talentprogram. (Foto: Jan Sommer)
 

Jason Watt lægger imidlertid ikke det store i, at Sergej Sirotkin skal køre i Kevin Magnussens racer fremfor Jolyon Palmers.

- For at være helt ærlig: Palmer har mere brug for træningen. Man kunne også godt forestille sig, at han i sin kontrakt havde indføjet, at han skulle køre alle træninger.

Renault misser vigtig data
Alligevel er det ikke en optimal situation for Kevin Magnussen, som i sidste grandprix fik sin træning ødelagt på grund af defekt og dårligt vejr.

- Jeg synes, det koster holdet. For nu mangler noget af Kevins feedback fra fredagen til setuppet af bilen, som kan hjælpe begge kørere. De misser brugbart data.

I fredagens tidlige træning vil Kevin Magnussen ikke sidde i den gule racer (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Russisk komet får Magnussens racer

- Når det er sagt, gør det ikke den store skade. Især på en delvis bybane som i Sochi. I den første træning er den stadig meget beskidt, og der er ikke kørt meget gummi ned i den, så tiderne er ikke rigtigt sammenlignelige, siger Jason Watt.

Første træning bruges typisk til test af nye dele, og her har Renault ikke planlagt det store til Sochi. I anden træning arbejdes der på kvalifikationssetup og de længere stints.

Tricket er så bare, at fredagskøreren ikke skal smadre den rigtige kørers bil ...

Her er Kevin Magnussen ud og inspicere Albert Park i selskab med blandt andre Esteban Ocon (midten) samt danskerens løbsingeniør Chris Richards. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin bifalder fredags-afløser

(Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Kom tæt på Kevins nye liv: Rigmanden, kæresten, bopælen og inderkredsen

Vigtigt for alle parter: Sirotkin må ikke lave denne variant, som Grosejan lavede sidste år i Sochi:

78 kommentarer
Vis kommentarer