Derfor sad Kevin fast i garagen

Fredagens træninger i Australien blev lidt af en regnvejrs-fuser for den danske Formel 1-kører

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Nogle gange kan man glæde sig så meget til en fest, at selv om der er dækket op, og alt er parat, så ender den i en fuser.

Lidt ligesom nytårsaften har det med at ende.

Sådan var følelsen også hos Kevin Magnussen efter fredagens to træninger før Australiens Grand Prix var overstået.

Efter to test-uger i Barcelona skulle man endelig have den første rigtige indikation af styrkeforholdet på årets grid.

Men der blev hverken mulighed for at få en fornemmelse for holdenes muligheder i lørdagens kvalifikation eller til søndagens grandprix.

Regn spolerede årets første Formel 1-træning. (Foto: Jan Sommer)
Regn spolerede årets første Formel 1-træning. (Foto: Jan Sommer)
 

Vejret skiftede fra henover natten fra australsk til dansk sensommer – så begge sessions var ramt af regn.

I den anden nåede hverken Kevin Magnussen eller holdkammeraten Jolyon Palmer at sætte en tid. De kørte henholdsvis to og fem omgange og sad ellers fast i garagen, mens de ventede på bedre vejr.

'Vi lærte ikke noget'
Når holdene bliver i garagen under våde forhold er det netop for at undgå at gøre som Nico Rosberg. Mercedes-køreren begik en fejl ved lav hastighed og smadrede sin frontvinge.

Om grunden til de få omgange sagde Kevin Magnussen:

- Teamet følte ikke, at vi lærte noget på grund af vejret. Vi har ikke så mange reservedele med, eksempelvis frontvinger, så det var bedre ikke at risikere noget.

- Ligesom Rosberg?

- Netop - men han må have nok reservedele!

- Forholdene var rigtig svære. I dag var det specielt, fordi den er ikke så stor som eksempelvis Spa, og alligevel har den områder, som er våde, mens andre er tørre.

Kom med i bilen ved fredagens træning

- Og så er der alle disse hvide vejstriber, som bliver rigtig glatte, ujævnheder, og der er mange skygger på grund af træerne. Så der er våde pletter længe, hvilket gør den lidt tricky. Når det regner her, så er det en ægte bybane, siger Kevin Magnussen. 

Føltes fantastisk
- Det er lidt skuffende, for jeg havde virkelig set frem til at skulle ud at køre. Jeg må bare vente til lørdag og håbe på, at vejret bliver bedre, siger Kevin Magnussen, der var rigtig glad, da han rullede ud til den tidligere træning.

- Det føltes bare fantastisk at køre ud på banen. Jeg tænkte, ’yes’, jeg er tilbage. Efterfulgt af en kæmpe skuffelse over ikke at nå flere omgange. Jeg havde lyst til at gå ud og presse bilen, men sådan er det.

Kevin Magnussen glædede sig ufatteligt til at komme i gang i Melbourne, men det blev en lidt for kort fornøjelse. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen glædede sig ufatteligt til at komme i gang i Melbourne, men det blev en lidt for kort fornøjelse. (Foto: Jan Sommer)
 

Fredagens første træning gav en kort mulighed på omkring 20 minutter, hvor der kunne køres på almindelige dæk. Her var danskeren 1,4 sekunder hurtigere end sin teamkammerat, men næsten fire sekunder langsommere end Mercedes’ Lewis Hamilton.

Tiderne under disse forhold kan dog ikke bruges til det store, om end verdensmesteren også var hurtigst i anden træning.

Renault-kørerne var ikke ene om at hænge ud i garagen. Toro Rossos Max Verstappen og de to Sauber-kørere kørte ikke en eneste i anden træning - Williams-kørerne trillede kun to.

Dagen var dog ikke spildt, fortæller Kevin Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer. Briten kender kun banen fra simulatoren og ville gerne have nået nogle flere omgange. Men der blev også trænet starter og pitstop.

- Det gik fint med begge biler i begge sessioner, hvor vi primært lavede procedure-ting og systemtjeks. Det basale er tjekket af. Hvad du kan kalde de kedelige ting. Selv dem, som kørte flere omgange, kan ikke have lært meget, da forholdene ændrer sig hele tiden, siger briten.

Hverken under lørdagens kvalifikation eller søndagens grandprix forventes der regn i Melbourne. Ingen på disse kanter stoler dog på meteorologer. …

Regnvejr ødelægger Kevins træning

Sådan tilbragte Kevin Magnussen lidt for meget af sin fredag. (Foto: Jan Sommer)
Sådan tilbragte Kevin Magnussen lidt for meget af sin fredag. (Foto: Jan Sommer)
 

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere