Det alternative VM: To triumfer til Kevin Magnussen

Formel 1 ville være ligeså intenst spændende, som ejerne drømmer om - hvis man bare lige fjernede topholdene fra stillingen

Foto: Andrej Isakovic/ritzau scanpix
Foto: Andrej Isakovic/ritzau scanpix
Følg Formel 1

Blot otte point skiller Sebastian Vettel og Lewis Hamilton i kampen om verdensmesterskabet. Retfærdigvis skal det siges, at Formel 1-toppen ikke har været tættere i årevis, men problemet for sporten er, at kun tre teams har en chance for at vinde et løb.

Faktisk er selv podier næsten uden for rækkevidde. Kun to gange siden sommeren 2016 har andre end Mercedes-, Red Bull eller Ferrari-kørere sprøjtet med champagne. I begge tilfælde efter kaos-løb i Bakus gader.

- De tre forreste teams er et sekund hurtigere per omgang, så der er en kæmpe kløft der, vi skal overkomme. Helt ærligt, har jeg ingen idé om, hvordan vi løser den. Men et skridt ad gangen, sagde Gene Haas til Ekstra Bladet, efter amerikanerens team i Østrig præsterede sit bedste resultat til dato.

Målet for Formel 1's nye ejere er et tættere og knap så forudsigeligt mesterskab, hvor flere teams kan køre med om sejren. Det skal opnås via omfattende regelændringer fra 2021 inklusiv et budgetloft. Tankerne fik straks Ferrari til at true med at forlade sporten.

Men ville Formel 1 uden de tre topteams være så tosset endda?

Kevin Magnussen har stået for langt størstedelen af Haas' point i denne sæson. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen har stået for langt størstedelen af Haas' point i denne sæson. Foto: Jan Sommer
 

Allerede nu eksisterer et dramatisk alternativt mesterskab, hvis man lige regner trækker Mercedes, Ferrari og Red Bull ud af den nuværende stilling.

I denne alternative stilling ville syv kørere fra fem forskellige teams have vundet sæsonens hidtil ti grandprixer. Og yderligere tre kørere ville have stået på podiet.

Nico Hülkenberg topper med tre sejre, Kevin Magnussen har som den eneste to, mens tredjepladsen i den alternative stilling indehaves af en kører uden sejre. Til gengæld har Carlos Sainz fire andenpladser, en tredjeplads og point i ni ud af ti løb.

Alt dette er naturligvis tankespind, men lyder lovende, hvis F1-ejerne samt det internationale motorsportsforbund, FIA, rammer rigtigt med 2021-reglementet. 

Haas-kører bortvist: Ramte teamkammerat med vilje og brugte mobil i raceren

Største faktor for Haas' succes: Den japanske magiker

F1-giganter truer med exit: Lad dem bare smutte!

Haas-duo på ny kollisionskurs: Grosjean måtte undskylde

For selv om Kevin Magnussen kæmper om med i den intense kamp om syvendepladsen i den individuelle stilling, kan den 25-årige dansker under de nuværende forhold ikke nå højere. Hvorfor han heller ikke vægter kørermesterskabet så højt.

- Det er selvfølgelig noget, jeg kigger på, men det er ikke det vigtigste. Det er konstruktør-mesterskabet, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Her ligger Haas F1 team femmer med målet om at nå fjerdepladsen, om end det kan vise sig som en stor mundfuld.

- Renault er bare meget stabile. De er gode på alle baner og gode i løbene. Jeg tror, de bliver svære at kæmpe mod, men det virker til, at alle andre derefter er op og ned, siger den danske Haas-kører.

Det alternative Formel 1-VM

1. Nico Hülkenberg (Renault) 138 point

2. Kevin Magnussen (Haas) 123

3. Carlos Sainz (Renault) 117

4. Fernando Alonso (McLaren) 108

5. Esteban Ocon (Force India) 97

6. Sergio Perez (Force India) 89

7. Charles Leclerc (Sauber) 65

8. Pierre Gasly (Toro Rosso) 63

9. Stoffel Vandoorne (McLaren) 60

10. Romain Grosjean (Haas) 46

11. Marcus Ericsson (Sauber) 41

12. Lance Stroll (Williams) 33

13. Brendon Hartley (Toro Rosso) 18

14. Sergej Sirotkin (Williams) 9

Kilde: Forix - i denne stilling er Mercedes, Ferrari og Red Bull pillet. Første kører efter dem er tildelt 25 point for en sejr og så fremdeles

Tålmodigheden sluppet op med kaospiloten Grosjean: - Han skal ud

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind