Døren på klem for Kevin: Alonso yderst tvivlsom til næste test

Søndagens ulykke gør, at Fernando Alonso formentlig må sidde over til sæsonens sidste test, forlyder det fra Spanien

Der bliver ikke taget nogen chancer efter Fernando Alonsos ulykke. (Foto: Allover)
Der bliver ikke taget nogen chancer efter Fernando Alonsos ulykke. (Foto: Allover)

Stik mod alle forventninger kan Kevin Magnussen ende med at få tid i McLaren-Hondas MP4-30-racer, før 2015-sæsonen om tre uger går igen i gang i Melbourne .

Omstændighederne er dog ikke lykkelige.

Holdkammeraten Fernando Alonso var søndag middag under forsæsonens anden test involveret i en grim solo-ulykke med påvirkninger på op til 30 G. Efter de første undersøgelser fik den spanske verdensstjerne konstateret en hjernerystelse og fik besked på at forblive på hospitalet minimum et døgn til observation.

Perioden forlænges muligvis til 48 timer alt afhængig af de ekstra test, som lægerne foretager mandag. De første undersøgelse var alle positive, men med et så kraftigt slag foretrækker lægerne at være på den sikre side.

- Vi er glade for at kunne informere om, at Fernando Alonso kommer sig hurtigt på hospitalet og taler både med familie, venner og personalet, skirver McLaren i en opdatering omkring Fernando alonso.

Her slår de fast, at spanieren blev bedøvet, inden han kom på helikopteren mod hospitalet, men at det var efter foreskrifterne. Han gennemgår en masse scanninger, men om han er klar til den næste test på Barcelona-banen på torsdag er endnu uvist.

- Vi har i sinde at give hamalle muligheder for at komme sig hurtigt, og vi vil senere evaluere, om han kan deltage i den næste Barcelona-rtest.

Alonso på intensiv: Hård kritik af McLaren efter ulykke

Antonio Lobato, der er en anerkendt spansk tv-kommentator og god bekendt af Fernando Alonso, har også kommenteret situationen.

- Det mest positive er, at Fernando har haft en god nat. Forhåbentlig ender alle kun med en forskrækkelse, skriver Antonio Lobato på Twitter.

Samtidig konstaterer Lobato, at ikke overraskende vil Fernando Alonso formentlig ikke kunne deltage i for-sæsonens sidste test. Den køres nemlig allerede fra på torsdag i Barcelona og fire dage frem.

Dermed kan McLaren få brug for sin tredjekører Kevin Magnussen - i hvert fald som backup for Jenson Button. Udelukkes kan dog heller ikke, at den 35-årige brite kører alle fire dage selv, hvis ikke Fernando Alonso bliver klar.

Fernando Alonso på vej til helikopteren. (Foto: Allover)
Fernando Alonso på vej til helikopteren. (Foto: Allover)
 

Kevin Magnussens danske manager Dorte Riis Madsen henviser alle spørgsmål til McLaren. Teamet er endnu ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.

Ekspert: Bliver næppe Kevins chance

Sæsonpremieren i Australien skulle dog ikke være i fare for den tidligere dobbelte verdensmester i Formel 1, som til denne sæson vendte tilbage til McLaren efter senest fem år hos Ferrari.

Til den spanske sportspresse sagde Fernando Alonsos manager Luis Garcia Abad søndag:

- Han har det fint, og jeg tror ikke, der opstår nogen problemer. Kollisionen var ret hård, men heldigvis skete der ikke noget. Han var ved bevidsthed og i stand til at tale.

- Han blev bragt på hospitalet som en sikkerhedsforanstaltning, og de har lavet alle nødvendige test, som faldt godt ud, sagde Luis Garcia Abad.

Manageren fastslog samtidig, at Fernando Alonso skulle forblive på hospitalet under observation og gennemgå de samme test mandag.

F1-legende: McLaren skal vinde i år

Se tv-glimt fra den dramatiske sidste testdag:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær