Ulykkesfuglen: Kevin Magnussen
Måske er de rød-hvide briller på her. Men som danskere er vi inde i alle de detaljer, hvor marginalerne ikke har været på Kevin Magnussens side. Formel 1 er sport, hvor marginaler betyder alt. Og listen er allerede lang!
Pascal Wehrlein nåede denne liste, fordi en safetycar sikrer ham point. Indtil videre er vægtskålen med sådanne hændelser tippet den forkerte vej for den danske Haas-kører en håndfuld gange i år.
Særligt i tidtagningen, hvor han har været ramt af andres ulykker og trafik. Men også i løbene.
Det kunne have sagtens have været blevet til point i eksempelvis Sochi og Barcelona - og flere point i Monaco - hvis terningerne var faldet bare en smule anderledes.
Bødlerne: Nico Hülkenberg og Carlos Sainz
Både hos Renault og Toro Rosso imponerer og dominerer den ene side af garagen i en grad, så det kan slutte en Formel 1-karriere for teamkammeraten.
Jolyon Palmer er blevet fuldstændig udklasseret af tyske Nico Hülkenberg og var et sekund efter teamkammerat under kvalifikationen i Canada. Der bliver allerede sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt briten får sparket, før sæsonen er omme.
Hos Toro Rosso skal Daniil Kvyat til at tage sig gevaldigt sammen over for formstærke Carlos Sainz. Russeren får ikke flere chancer.
Lance Stroll er milevidt fra Felipe Massa, men farmands mange millioner sikrer sædet hos Williams.
Fuseren: Honda
Fundamentet under McLaren-Hondas alliance har slået revner, efter at japanerne til 2017 producerede en motor, der tilsyneladende er både dårligere og mindre driftsikker end sidste års model.
Tre år inde i samarbejdet er det ganske enkelt ikke godt nok for verdens største motorproducent. Det slider på omdømmet, når skidtet bliver ved med at bryde sammen.
Sauber skifter næste år til Honda-motor og kan snildt ende som japanernes eneste kunde. McLaren har fået nok.
Den heldige: Force India
Det lille, men effektive team bliver ved med at overpræstere. Williams har reelt den fjerdebedste bil, men kun én kører, der samler point, hvilket Sergio Pérez og talentfulde Esteban Ocon har udnyttet. Igen i år er de indtil videre næstbedst efter de tre tophold.
Men de er så også sluppet nådigt uden om det meste. Før Monaco var de hverken ramt af uheld under løb eller problemer med driftsikkerhed. Crashet i Monaco sluttede en stime for Sergio Pérez med point i 15 løb i træk. Det kræver færdighed, men også held for et midterhold.
Mekanikerens skræk: Lance Stroll
Når man har fået alt, hvad man pegede på af sin milliardær-far, inklusive et Formel 1-sæde hos Williams, er man et nemt offer. På grund af faderens penge kom Lance Stroll til motorsportens fineste klasse med flest test-kilometer siden Lewis Hamilton, så med rette kunne man forvente mere.
Ikke mindst fordi han vandt Formel 3, som er et mesterskab, man egentlig ikke burde kunne købe sig til.
Han kører for meget galt, scorer ingen point, og formentligt ville det se endnu værre ud, hvis Williams havde en bedre kører end aldrende Felipe Massa ved siden af. Deres bil er klart den bedste efter de tre tophold, hvilket ikke kan aflæses i tabellen.
Overraskelsen: Ferrari
At italienerne tog en tidlig føring i VM-stillingen og regelmæssigt tæver Mercedes på ren fart, havde de færreste tifosi turdet tro på. Men sæsonen bliver en lang, tæt dyst mellem de to teams, hvor styrkeforholdet vil svinge fra løb til løb.
Allerede før Rusland tegnede Sebastian Vettel sig som bedste bud på den kommende verdensmester, hvilket også blev bemærket i disse spalter. Det strider mod, hvor spareskillingerne blev sat hos bookmakerne før sæsonen - de var nemlig på Lewis Hamilton.
Præstationen: Pascal Wehrlein
Det tyske Mercedes-talent, Pascal Wehrlein, har måttet høre for meget i denne sæson. Fordi han ikke var fysisk klar efter et crash til sæsonstarten … og generelt har et ry som en arrogant stodder. Men hans ottendeplads i Barcelona gav respekt.
I en Sauber med sidste års Ferrari-motor var han ikke sluttet så højt oppe uden en virtual safetycar, som kom på det helt rigtige tidspunkt og gav et gratis pitstop. Men at han formåede at køre en et-stopper i en Sauber, mens alle andre var i pit to eller tre gange, var yderst imponerende.
Tudefjæset: Hele banden!
Som tv-seer er det ganske underholdende at høre på visse køreres radiokommunikation, som er en del af showet. Nogle er født med tudefjæs, men vi er nået til et punkt, hvor alle under særligt løbet piber for meget.
Grunden er simpel: De prøver at påvirke dommerne og løbschefen Charlie Whiting. Det er blevet sådan, at holder en kører sin mund, så synes han skyldig – uanset om det er sandt eller ej.
Efterhånden er det gået for vidt.
Kevin straffet igen: Sådan reagerede bossen
Haas-boss langer ud efter rival: Han skal stoppes