Drama i nat: Tyve stjal Formel 1-trofæer

Et dramatisk rambuktyveri kostede natten til lørdag Formel 1-mandskabet Red Bull Racing en række uvurderlige trofæer

Red Bull-teamet blev berøvet tidlig lørdag morgen. (Arkivfoto: Jan Sommer)
Red Bull-teamet blev berøvet tidlig lørdag morgen. (Arkivfoto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Formel 1-sæsonen er forbi, og forsøget på at opnå succes i 2014 er dermed indstillet for de respektive mandskaber. For Red Bull-teamet kan man dog sige, at en ny og anderledes jagt allerede er begyndt.

Det britiske mandskab har således  i samarbejde med britisk politi sat efter en gruppe røvere, der natten til lørdag gik på rov i en af holdets fabrikker i hovedkvarteret i Milton Keynes.

Her begik banden et rambuktyveri, der synes at være særdeles nøje planlagt, da der var to biler og i omegnen af seks personer involveret. Det beretter det lokale politi ifølge The Guardian.

Pokaler forsvundet
Den ene køretøj bragede angiveligt gennem indgangen til en af bygningerne, hvorefter tyveriet tog sin begyndelse, inden den kriminelle flok i samlet flok forlod området igen.

Udbyttet var af bemærkelsesværdig karakter, da mere end 60 Formel 1-trofæer nu har skiftet ejermænd, og det tab vækker ikke overraskende forargelse hos Red Bull-teamchef Christian Horner, der er chokeret over den barske nyhed, han vågnede op til.

Tidligere F1-kører: Ulækker behandling af Button

- Foruden den aggressive måde, indbruddet er begået på, er vi rådvilde over, hvorfor nogen har villet tage disse trofæer, siger Christian Horner. 

- For mandskabet er værdien naturligvis ekstraordinært høj grundet alt det hårde slid og slæb, der er leveret for at vinde hvert og et af dem.

- Men deres egentlige værdi som vare er lav, og de vil kun udgøre en lille gevinst for folk, der ikke er en del af holdet. I forlængelse heraf kan det nævnes, at mange af trofæerne er kopier, siger han.

Sebastian Vettel har kørt adskillige trofæer hjem til Red Bull. Nu er mange af dem stjålet. (Foto: Jan Sommer)
Sebastian Vettel har kørt adskillige trofæer hjem til Red Bull. Nu er mange af dem stjålet. (Foto: Jan Sommer)
 

På fri fod
Det er sandsynligt, at lørdagens hændelse vil medføre radikale ændringer i forhold til sikkerheden i området, der blev terroriseret på dramatisk vis af de ubudne gæster.

- Handlingerne kan betyde, at det er sandsynligt, at vi er tvunget til at lave vores område mindre tilgængeligt for fremtiden, hvilket vil være unfair for de hundredvis af fans, som rejser til fabrikken hvert eneste år for at se vores pokaler og Formel 1-biler, siger Horner.

F1-verdensmester overrasker: Han er mit store idol

Den turistattraktion har mistet en hel del af sit trækplaster, og der kan gå et stykke tid, før - og hvis - der igen kommer orden i sagerne. Politiet har således endnu ikke pågrebet nogen personer i forbindelse med efterforskningen.

Red Bull har været et af Formel 1-sportens mest succesrige mandskaber i de seneste år, hvor det siden 2010 er blevet til fire VM-titler i konstruktørernes regnskab såvel som kørernes indbyrdes konkurrence.

Den kommende Ferrari-kører Sebastian Vettel har stået for samtlige sejre i sidstnævnte kategori.

Savner du spænding på lovlig vis? Se højdepunkter fra Formel 1-sæsonen her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+