Dystre udsigter for forulykket F1-kører: Hver dag er et maraton

Jules Bianchis far gør status over sønnens tilstand godt et halvt år efter Marussia-kørerens ulykke i Japan

Jules Bianchi er fortsat i koma. Familien håber det bedste, men udsigterne er ikke gode for den tidligere Marussia-kører. (Foto: AP)
Jules Bianchi er fortsat i koma. Familien håber det bedste, men udsigterne er ikke gode for den tidligere Marussia-kører. (Foto: AP)

Intet nyt er godt nyt, hedder det sig, men det gamle ordsprog gælder ikke i Formel 1-kørerens Jules Bianchis tilfælde.

5. oktober 2014 på Suzuzka-banen i Japan var Marussia-køreren involveret i en ulykke, da han kørte ind i en traktor, som var ved at bjærge Adrian Sutils Sauber-racer.

I over et halvt år har den meget talentfulde racerkører ligget i koma, og familien klynger sig til det spinkle håb om, at den 25-årige franskmand en dag vågner.

Fremtidsudsigterne er dog dystre fortæller Jules Bianchis far Philippe i et længere interview med avisen Nice Matin.

- Det eneste, vi kan sige, er, at han kæmper med samme styrke, som han altid har kæmpet både før og efter ulykken. For Jules er hver dag et maraton. Fra et medicinsk synspunkt er hans tilstand stabil. Ingen fysiske problemer. Alle hans organer arbejder uden hjælp. Men han er stadig bevidstløs og i koma.

Se også: Forulykket F1-kører stadig bevidstløs

Små fremskridt er der sket, siden Jules Bianchi blev bragt til hospitalet i Japan.

- Med denne slags traumer ved man, at fremskridt sker meget langsomt. I forhold til hvad den japanske professor, der opererede i Yokkaichi sagde, er det allerede som nat og dag. Da vi ankom, var der intet håb. Prognosen var alarmerende, og der var tale om uoprettelige skader. Men allerede efter syv uger kunne han igen trække vejret på egen hånd, fortæller Philippe Bianchi.

Lige nu er familien i venteposition, for lægerne på hospitalet i Nice, hvor han nu er indlagt, kan ikke rigtig stille mere op.

- Det vigtigste er at stimulere Jules er, så han føler en konstant tilstedeværelse ved sin side. Det er derfor, vi skiftes hver dag, hans mor, hans søster, hans bror og mig. Der er også Gina, Jules' tyske kæreste, som bor her nu, fortæller faderen.

- Lidelsen er ubarmhjertig, en daglig tortur. Vi sender ham vores kærlighed, og den fra alle de mennesker, som sender ham beskeder. Til gengæld giver han os energi og lysten til at kæmpe kampen side om side med ham.

Philippe Bianchis sætter sin lid til, at sønnens alder og gode form gør, at han kan trods alle odds kan vende tilbage til livet.

- Af og til er han mere aktiv. Han bevæger sig mere, hans hånd ryster ... Men er det blot en refleks eller ægte? Svært at vide. Det vigtige er, at han overvåges af fremragende specialister, siger faderen.

Se også: Forulykket Formel 1-kører er ude af kunstigt koma

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere