Ecclestone foreslår særskilt kvinde-Formel 1

- Hvorfor skulle jeg dog deltage i et løb, hvor jeg kun konkurrerer mod kvinder, svarer Williams' testkører Susie Wolff, der i hele sin karriere har konkurreret mod mænd

Bernie Ecclestone - her i samtale med Ferraris teamchef Maurizio Aribene under weekendens løb i Malaysia - lancerede på Sepang en idé om en kvinde-klasse. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Bernie Ecclestone - her i samtale med Ferraris teamchef Maurizio Aribene under weekendens løb i Malaysia - lancerede på Sepang en idé om en kvinde-klasse. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Bernie Ecclestone har aldrig været kendt for sit moderne syn på kvinder.

Under en diskussion af Nascar-køreren Danica Patrick og det, at kvinder kører ræs mod mænd, udtalte han for ti år siden de nu så berømte ord: 'Du ved, jeg har fået en vidunderlig idé ... kvinder skulle være klædt i hvidt ligesom alle andre husholdnings-apparater'.

Den nu 84-årige Formel 1-zar arbejder heller ikke for ligestilling i sit seneste forslag, som blev bragt på banen i forbindelse med weekendens grandprix i Malaysia: En særskilt Formel 1-serie for kvinder.

Kun to kvinder har nogensinde deltaget i et Formel 1-grandprix; den seneste var italienske Lella Lombardi, som i 1976 fik 12 optrædener. Yderligere fire har kørt træninger.

- Jeg synes, det var en god idé at give dem et udstillingsvindue. Af en eller anden grund trænger kvinder ikke igennem, og det er ikke, fordi vi ikke vil have dem, sagde Ecclestone til den britiske presse på Sepang.

Susie Wolff er nu officiel testkører for Williams i den kommende sæson (Foto: AP) Formel 1 F1-team gør Mercedes-hustru til testkører

Måske har han lært noget af den berømte Danica Patrick-udtalelse, men alligevel falder ideen ikke i god jord hos Williams' testkører Susie Wolff.

- Først og fremmest ved jeg ikke, hvor man kan finde et helt grid af kvindelige kørere, som er gode nok.

- For det andet har jeg kørt på lige vilkår (med mænd) i hele min karriere. Hvorfor skulle jeg dog deltage i et løb, hvor jeg kun konkurrerer mod kvinder, siger Susie Wolff til Mirror.

Susie Wolff er testkører for Williams. (Foto: Ross Land/AP)
Susie Wolff er testkører for Williams. (Foto: Ross Land/AP)
 

Den 32-årige brite, der er gift med Mercedes-teamchefen Toto Wolff, har to fredagstræninger planlagt i indeværende sæson, men man vil ikke se hende som reserve for Felipe Massa eller Valtteri Bottas, hvis det bliver påkrævet.

Var finnen ikke blevet sin rygskade kvit før Malaysias Grand Prix, havde Williams i stedet formentlig lånt Mercedes' Pascal Wehrlein.

Lotus har også hyret en kvindelig udviklingskører til denne sæson, Carmen Jordá.

Den 26-årige spanier udmærker sig dog mere ved sit udseende end sine resultater. De seneste tre år har hun kørt GP3, hvor det er blevet til samlede placeringer som nummer 28, 30 og 29 - hun har endnu sit første point til gode.

Carmen Jordá er i denne sæson udviklingskører hos Lotus. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Carmen Jordá er i denne sæson udviklingskører hos Lotus. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Sergio Perez må pænt sige undskyld efter at have lidt for frisk, da han udtalte sig til spansk TV om Williams kvindelige reserve, Susie Wolff. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-stjerne undskylder kvindekritik

Her tester Susie Wolff i 2013:

20 kommentarer
Vis kommentarer