Efter barsk McLaren-start: Honda lover bedring

Nye opdateringer til næste test vil hjælpe på driftsikkerheden, forsikrer Hondas motorsportschef Yasuhiso Arai

McLaren-Hondas nye racer tilbragte for meget tid i værkstedet til testen i Jerez. (Foto: LAT/McLaren)
McLaren-Hondas nye racer tilbragte for meget tid i værkstedet til testen i Jerez. (Foto: LAT/McLaren)

Farten og driftsikkerheden hos McLaren og deres nye motorenhed fra Honda var ikke overbevisende til årets første Formel 1-test.

Så har man ikke sagt for meget.

Alligevel fastholder både McLaren og Honda, at de er helt rolige trods den skrækkelige start med få og langsomme omgange sammenlignet med konkurrenterne. Allerede til næste test vil nye opdateringer hjælpe på driftsikkerheden, lyder det.

Ferrari ser ud til at have fundet farten igen. I hvert fald var Kimi Räikkönen suverænt hurtigst på sidste testdag på Jerez. (Foto: AP/Miguel Morenatti) Formel 1 Ferrari suveræn - McLaren halter stadig

Først til sæsonens indledende grandprixer ved man for alvor, om de taler helt sandt, eller om der er lidt 'komiske Ali' over udtalelserne. Altså den irakiske propaganda-minister Mohammed Saeed al-Sahhaf, som for åben skærm benægtede, at amerikanerne var til stede i Irak, selv om deres tanks var få hundrede meter fra pressekonferencen.

Efter Jerez-testens sidste dag sagde chefingeniør Matt Morris:

- Naturligvis ville det have været rart at ende lidt højere oppe, men vi har fantastiske værktøjer til simulation nutildags. Vi ved, hvor vi er, når det gælder bilens ydelse, for vi kører ikke med maksimum i øjeblikket.

Fernando Alonso har haft sine to testdage i Jerez og har nu overladt sædet til Jenson Button. (Foto: Miguel Morenatti/AP) Formel 1 Lettet teamchef: McLaren ovre de værste problemer

- Når vi kigger på det og lægger til, hvor vi er, så er jeg faktisk ikke bekymret, sagde han.

Både McLaren og Honda gør et stort nummer ud af, at de var ramt af mange småproblemer og ikke grundlæggende design-problemer. Allerede til næste test, fra 19.-22. februar i Barcelona, medbringer Honda en modificeret motorenhed samt en række opdateringer.

Fernando Alonso nåede kun seks omgange på en hel dag, da han for første gang satte sig i McLaren-Hondas nye racer. (Foto: Miguel Morenatti/AP) Formel 1 Skrækkelig start for McLarens nye Honda-motor

Til Autosport siger Hondas motorsportschef Yasuhiso Arai.

- Vi havde mange problemer denne uge, men vi fikser dem før næste test i Barcelona og vender tilbage til arbejdet.

- Den nye motor vil være et skridt fremad, fordi vi tager en ting af gangen. Nogle af delene vil være i den endelige motor, men ikke alle. Der er stadig test-dele, og vi vil først tage endelig stilling til dem lige før Melbourne, siger Arai-san.

Der var ikke meget at glæde sig over for McLaren-teamet under trænings-
sessionerne i Jerez i Spanien. Her skubbes raceren i pit efter en motorfejl. (Polfoto) Sport og Spil Watt: Hårde tider hos McLaren-Honda

Hondas motorsportschef Yasuhiso Arai - også kendt som Arai-san - til test i Jerez. (Foto: LAT/McLaren)
Hondas motorsportschef Yasuhiso Arai - også kendt som Arai-san - til test i Jerez. (Foto: LAT/McLaren)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer