Efter beskidte anklager: Kevin ignorerer sociale medier

- Det kan være frustrerende at kigge på, og det har hjulpet meget at lade være, siger Kevin Magnussen

'Good boy'. Hos Haas var man glade for denne overhaling, men det var Felipe Massas fans ikke.

Kevin Magnussen er et let offer at stikke til for både Formel 1-kørere og fans efter en sæson, hvor hans aggressive kørestil har været i søgelyset.

For nyligt nedkaldte han vrede fra Felipe Massas store og trofaste fanskare på grund af en overhaling i Japan, hvor danskeren og brasilianeren stødte dækkene sammen, som begge Haas-racere susede forbi.

Et af løbets højdepunkter mente mange; dommerne overvejede ikke engang at kigge på situationen, men det afholdt ikke Felipe Massa-fans fra at lade ederne flyde over danskeren.  

Hvis håbet er at påvirke Kevin Magnussen, kan de godt glemme det. Han er holdt helt op med at læse, hvad der bliver skrevet om ham i internettets afkroge, og hvad de såkaldte eksperter mener. 

- En ting, jeg stoppede med for et stykke tid siden, er at se på sociale medier. Som offentlig person bliver man nævnt ofte og får mange beskeder. Det kan være frustrerende at kigge på, og det har hjulpet meget at lade være, sagde Kevin Magnussen i Brasilien.

- Jeg er lidt ligeglad med, hvad folk siger om mig. Hvis nogen siger noget negativt, får jeg det at vide af jer (journalister), men det generer mig faktisk ikke. Selvfølgelig er det ikke mit mål at være upopulær, men at skaffe resultater, og nogle gange skal man stikke albuerne lidt ud.

Harmonikasammenstødet i søndagens løb får også Magnussen-kritikerne til tasterne.

I Mexico for to uger siden var der lagt op til direkte duel med hans gamle ven fra Ungarn Nico Hülkenberg, før Renault-motoroen stod af.

Mod slutningen af løbet lukkede Haas’ dansker effektivt af for både Fernando Alonso og Lewis Hamilton, der i hurtigere biler pressede på bagfra, før han sikrede den overraskende ottendeplads.

Kevin Magnussen lytter til sit team - og ikke så mange andre. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen lytter til sit team - og ikke så mange andre. Foto: Jan Sommer
 

Adspurgt hvorvidt ryet som en hård negl hjalp i den kamp, svarede danskeren:

- Hvis jeg kæmpede om verdensmesterskabet, og Alonso kom som en outsider til titlen og angreb mig, ville jeg måske reagere anderledes. Men det er ikke tilfældet, og jeg vil kæmpe for et hvert point. Lige nu er der ingen grund til at ændre adfærd, for vi er ikke et team, som kan trille ind i pointene og score hver gang. Vi er nødt til at udnytte de muligheder, som opstår. 

Hidtil har Kevin Magnussen fuld opbakning for sin stil hos både teamejer Gene Haas og teamchef Günther Steiner. Om end de internt godt kan drille ham med at være en værre ‘bad boy’.

- Mange kørere har klaget over mig i år, og måske har det skabt lidt af en joke på teamet, siger Kevin Magnussen.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er feltets mest populære blandt kørerne. Det, der betyder noget for mig, er resultaterne, og hvad stewards siger. Og i år har jeg kun fået én straf på grund af min kørsel, så det betyder, at jeg ikke er så slem.

- I paddocken har jeg venner, men ikke blandt kørerne. Det ville aldrig fungere. Så jeg gør mig ikke umage med at få venner, konstaterer han.

Danskeren fik en straf i Ungarn for at tvinge Nico Hülkenberg af banen. For god ordens skyld fik han også en for at komme i vejen for Sergio Perez under kvalifikationen til USA’s Grand Prix.

Hvilket skyldtes forkerte informationer fra teamet. En undskyldning, Perez godtog efter at have hørt radio-kommunikationen hos stewards.

Kevin Magnussen går ind til sæsonens sidste to løb med en overraskende ottendeplads i Mexico. Foto: AP
Kevin Magnussen går ind til sæsonens sidste to løb med en overraskende ottendeplads i Mexico. Foto: AP
 

Se også: Fundamental ændring: Haas går ny vej mod 2018-racer

Se også: Haas overrasker i Japan: Kevins hårde overhaling sikrer dobbeltpoint

Der skal ske flere ting med Haas-raceren. Foto: AP Sport og Spil Haas-duoen: Derfor er formkurven knækket - især to ting skal fikses til 2018

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen