Efter 'beskidte' beskyldninger: Ekspert frikender Kevin

Magnussen er ingen skurk i Formel 1-feltet, men han mangler at finde sin egen stil, mener den tidligere racerkører John Nielsen

Nico Hülkenberg har i kølvandet på Ungarns Grand Prix kaldt Kevin Magnussen for en lillebror i feltet. Og det mener den danske kommentator og tidligere racerkører John Nielsen, at tyskeren har en pointe i.

- Magnussen kører nogen gange for aggressivt og andre gange for passivt. Han har ikke fundet sin egen stil eller plads i feltets hierarki endnu.

Balladen mellem de to kørere har ingen ende ville tage. Beskyldninger og ukvemsord er fyget frem og tilbage mellem Magnussen og Hülkenberg, efter danskeren kørte tyskeren af banen i Ungarn. En batalje han har fået meget kritik for. Senest har den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve blandet sig i debatten. Han mener, Magnussen helt generelt kører arrogant og beskidt.

- Det var unormal kørsel af Magnussen. Det er det samme i hvert eneste løb. Også fra Sainz (Carlos Sainz Jr., red.), udtaler canadieren til tyske Motorsport Magazin.

Tidligere mester slagter Kevin: Han kører unormalt og arrogant

Magnussen er ingen bølle
Kevin Magnussen har sammen med flere af de unge kørere i feltet fået et ry for at køre for aggressivt. Danskeren ligger også toer på Formel 1 strafpoint-listen, tre point efter den 23-årige Red Bull-kører Daniil Kvyat Men den tidligere Racerkører og nuværende kommentator John Nielsen, vurderer alligevel ikke, at kritikken af Magnussen er helt berettiget.

- Han er ingen bølle, og nogle af de andre straffe, han har fået, har heller ikke været helt fair, men de unge kørere går mere til grænsen, fordi de ved, at de ikke slår sig i de nye biler. Havde det været for tredve år siden, havde vi ikke set nogen kører sådan.

'Suck my balls'! Gense Kevins vilde weekend:

Ligesom Magnussen ligger Sebastian Vettel højt på strafpoint-listen, og John Nielsen vurderer, at der også kan være en strategi i at køre til grænsen.

- Det udstråler selvsikkerhed og kan være en bevidst strategi, hvor man viser de andre kørere ´don't fuck with me´. Det er en psykologisk kamp mellem sine konkurrenter, og man er altså ikke kammerater i sport på højeste plan. 

International ekspert enig
Selv om Magnussen ligger højt på strafpoint-listen, mener den engelske Formel 1-ekspert Glenn Freeman fra Autosport ikke, at danskeren er mere aggressiv end sine kollegaer i feltet.

- At være en ´beskidt' kører antyder, at man opsøger problemer med sin kørsel, og sådan ser jeg ikke Kevin. Mange kørere presser grænsen, og nogle gange laver de måske en fejlkalkulering, men det betyder ikke, at de kører beskidt.

Han forklarer videre, at Magnussen ikke lider under et dårligt ry i feltet på trods af den seneste tids ballade med tyske Nico Hülkenberg.

- Jeg tror virkelig ikke, at han bliver nævnt eller diskuteret i den sammenhæng af de andre kørere, som blandt andet Verstappen har været udsat for i nyere tid.

Magnussen har været involveret i flere uheldige episoder, der har kostet danskeren pointstraf i denne sæson. Se listen her:Strafpoint-listen

Hülkenberg fortsætter: Håner Magnussen igen

Magnussen i top tre på bølle-listen  

'Frustreret' Kevin-kollega flirter med Renault: 'Det ville være skønt'