Efter crash: Kevin står med lorten

Jason Watt og Ronnie Bremer erkender, at det efter fredagens crash ser skidt ud for Kevin Magnussen forud for søndagens grandprix

Det er Kevins fejl, men det er IKKE en 'rookie mistake', siger Ronnie Bremer

Kevin Magnussen blev nummer 15 ved fredagens første træning og crashede efter blot fire omgange under den anden træning.

Det er Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt ærgerlig over.

- Det er et uheldigt tidspunkt, når man som ham gerne vil ud og imponere alt og alle, siger Watt til Ekstra Bladet.

- Men selvom det er uheldigt ad pommeren til, så er det jo ikke sådan, at alle omkring ham siger, at 'du kørte galt, så kan vi ikke bruge dig'. En hver Formel 1-chef ved, at den slags sker, siger Watt , men peger alligevel på, at uheldet kan skabe dårlig stemning og skuffelse på holdet.

Kevin Magnussen blev overfaldet af pressen efter dagens crash (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen blev overfaldet af pressen efter dagens crash (Foto: Jan Sommer)
 

- Kevin får nok at vide, at han ikke skulle have presset bilen så meget allerede på fjerde omgang, men de opgiver ham ikke på grund af det. Racerbiler kører galt, og sådan er det, siger Watt, der peger på, at Fernando Alonso jo altså også netop er kørt galt.

- Hvis den dobbelte verdensmester kan køre galt, så kan Kevin også. Det er mere uheldigt, at han ikke får køretid, siger Watt.

Formel 1 - 13. mar. 2015 - kl. 07:08 Derfor crashede Kevin Magnussen

Kevin Magnussen sluttede efter sine fire omgange den anden træning som nummer 16, mens Jenson Button blev nummer 13, og det har efterladt en anden Formel 1-ekspert,  Ronnie Bremer, en anelse skuffet.

- Det var forventet ud fra deres tests, men det er skuffende uanset, hvordan vi drejer det, siger Bremer til Ekstra Bladet.

- Det ser rigtig skidt ud, og det er ikke den fedeste tjans at være reservekører for et hold, der kører så dårligt. De er jo gået fra at være McLaren til at være en salgs Marussia, siger Bremer og griner lidt af, at McLaren tidligere har talt om at købe Marussia som en slags juniorteam.

Kevin Magnussens bil så ikke for gudt efter dagens crash (Foto: AP)
Kevin Magnussens bil så ikke for gudt efter dagens crash (Foto: AP)
 

Spørgsmålet er nu, hvad man kan tillade sig at forvente af Kevin Magnussen i kvalifikationen lørdag.

- Der er ingen forventninger. Kevin gør, hvad han kan, men bilen er simpelthen så ringe, og det er skuffende for McLaren. Honda er historisk set dygtige til at lave motorer, men det virker som om, at der er nogle komponenter, der ikke virker sammen. De har så mange penge, men er så ringe. Jeg fatter det ikke, siger Bremer.

- Lorten for Kevin er, at han får lov at prøve alle de uduelige ting, mens Button prøver de lidt bedre ting. Det er svært at sammenligne deres tid, for de kører ikke i samme bil, siger Bremer.

- Når man har to kørere, så sender man dem hver sin vej, så man kan samle data, og når Kevin er reserve, så får han lov til at prøve lidt værre ting ting end normalt, siger Bremer, der alligevel er optimist.

- Jeg tror måske, at Kevin kan overraske i kvalifikationen, men ikke mere end, at han bare kommer foran Button, siger Bremer.

Kevin Magnussens bil bliver løftet væk (Foto: AP)
Kevin Magnussens bil bliver løftet væk (Foto: AP)
 

Helt så optimistisk er Jason Watt ikke.

- Nu står Kevin temmelig skidt. Der er to ting i det. Han har ikke fået mere køretid, og for det andet så vil han være hundenervøs for at køre galt igen. For du gør det ikke to gange, siger Watt.

- Så du skruer lige tre procent ned for blusset, og det vil man kunne se på tiden. Omvendt har Kevin gjort det før og har været iskold og bare kørt stærkt bagefter, siger Watt.

- Succeskriteriet er at leve op til, hvad Button præsterer. Kevin har ikke fået meget køretid, så hvis han kan matche ham nogenlunde, vil det være godt. Jeg forventer ikke, at han kan slå Button i kvalifikationen, siger Watt.

Omgivelserne er flotte i Melbourne, men det havde Kevin Magnussen næppe tid til at se fredag (Foto: Jan Sommer)
Omgivelserne er flotte i Melbourne, men det havde Kevin Magnussen næppe tid til at se fredag (Foto: Jan Sommer)
 

Og hvis jeg allerede nu siger, at Mercedes slutter et og to, og Kevin og Button udgår på søndag, så tager jeg ikke helt fejl vel?

- Det kan du være helt vis på nok sker. De to Mercedes-biler ser ultrastærke ud. Når de skruer op for blusset, så vil de måske have endnu mere forspring end sidste år, siger Watt og bakkes op af Bremer.

- Jeg tvivler på, at McLaren når til mål, men Button kan godt snige sig ind i top-10, for han er god i race, siger Bremer.

- Men måske bliver de nødt til at skrue ned for nogle ting for at komme i mål. Det er pissekedeligt i den ende af feltet, så de skal være gode til at holde gejsten, for man skal næsten have en medalje for at gøre det endnu dårligere end nu, siger Bremer.

- Kevin skal være lykkelig for, at han kun er reserve, for ellers skulle han måske tage skraldet og kunne være blevet skiftet ud. Som reserve er det noget lidt andet. Jeg tror, at Alonso sidder og hygger sig godt hjemme i sofaen lige nu, siger Bremer.

Og apropos Alonso så var hans tidligere team fra Ferrari fredagens positive nyhed sammen med de forventelige succesfulde Mercedes'er.

- Vettel har givet Ferrari nyt blod, og de kan overraske en del. Selvfølgelig er han fire-dobbelt verdensmester, så man skal jo forvente et eller andet, men i forhold til tiden med Alonso og Raikkonen, så er der sket et skifte i den rigtige retning, siger Bremer.

Ifølge Jason Watt skal man dog passe på med at lade sig imponere af resultater på fredagstræningen, for banen bliver hurtigere lørdag.

Se dagens crash, hvor Kevin Magnussen kører galt:

80 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere