Efter Ferraris opblomstring: Alonso fortryder ingenting ... endnu!

- Hvis de ved enden af året har vundet, vil jeg måske have en anden holdning, siger Fernando Alonso efter Sebastian Vettels overraskende sejr

I Malaysia kunne Fernando Alonso se sit tidligere hold vinde for første gang i to år. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
I Malaysia kunne Fernando Alonso se sit tidligere hold vinde for første gang i to år. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Superstjernen Fernando Alonso var for længst udgået og i flyverskjul, da Sebastian Vettel i Malaysia kørte en sensationel sejr hjem til Ferrari.

I spanierens første grandprix for McLaren-Honda måtte han forlade grandprixet halvvejs med tekniske problemer i den stærkt udfordrede MP4-30-racer, så hvordan var det lige at se Sebastian Vettel rulle over stregen i en bil, han selv valgte at forlade?

- Det er et spørgsmål, jeg havde forventet, når Ferrari vinder, og jeg ikke kom med i Q2. Så det er det perfekte tidspunkt at spørge, konstaterede Fernando Alonso på sit pressemøde før denne weekends grandprix i Kina.

Italienernes opblomstring glæder deres tidligere stjerne, men han fortryder ikke sin beslutning. I hvert fald ikke endnu ...

- Jeg tilbragte fem år hos Ferrari og blev nummer to (i den samlede VM-stilling, red.) tre gange. Og jeg havde ikke lyst til at blive nummer to for fjerde gang.

- Hvis de ved enden af året har vundet, vil jeg måske have en anden holdning, men hvis de bliver toer eller treer for den sags skyld er jeg tilfreds med min beslutning. Der har været år, hvor Ferrari er begyndt rigtig godt. Eksempelvis i 2013 hvor jeg vandt her (i Kina). Men det tæller i november. Og jeg vil vinde i november, siger Fernando Alonso.

Sebastian Vettel jubler over sin første Ferrari-sejr. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sebastian Vettel jubler over sin første Ferrari-sejr. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Se også: Hamilton: 'Hvad tænker Alonso på?'

Dvæle ved fortiden og beslutningen lader han alle andre om.

- At køre for Ferrari er noget helt særligt - for enhver kører. Teamet har så særlig en historie og formentlig Formel 1-historiens største hold. I mit tilfælde var det fem fantastiske år, hvor jeg oplevede nogle af min karrieres højdepunkter. Jeg begyndte med en sejr i Bahrain og sluttede sidste år med min formentlig bedste sæson, når man sammenligner med en anden verdensmester Kimi (Räikkönen, red.).

- Jeg har lukket cirklen, var tæt på titlen to gange, og det var fem gode år. Men det var nok. Det er udfordrende med et nyt team, og et nyt projekt. Men det gør mig glad, og det var jeg ikke længere i hjerte og sjæl, siger spanieren.

Fernando Alonso kom med lidt andre forklaringer om sin ulykke, end dem man har hørt fra hans team den seneste måned. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 26. mar. 2015 - kl. 12:02 Uroen lurer: Alonso modsiger McLaren

Under seancen slog Fernando Alonso også fast, at han ingen planer har om at forlade sit nye team. Den nuværende kontrakt strækker sig tre år ud i fremtiden, og herefter er det formentlig stop. Til den tid vil Alonso være 36 år.

- Efter 15-16 år i Formel 1 er det nok. Jeg slutter cirklen. Jeg begyndte i en McLaren-Honda - en kopi, min far byggede - og jeg slutter hos McLaren-Honda, men i den rigtige Formel 1-racer. Så er en tredjedel at mit liv gået, og det almindelige liv begynder den dag, når jeg trækker mig tilbage. Jeg forventer ikke at blive manager eller følge sporten tæt, siger han.

Se også: Alonso spøgefuld: Pole om tre løb

I første omgang fortsætter kvalerne for McLaren og teamets nye Honda-motor. Begge racere udgik i Malaysia, og holdkammeraten Jenson Button er foreløbigt den eneste, som har formået at gennemføre et grandprix - i Australien med en nedtunet motor for at holde hjem ...

Begge McLaren-racere udgik på Sepang forrige søndag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Begge McLaren-racere udgik på Sepang forrige søndag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Under køligere temperaturer i Shanghai, hvor banens 1,2-kilometers langside kommer til at udstille den manglende motorkraft, forventer Fernando Alonso heller ikke det store. Blot at gennemføre er målet for weekenden, og han forventninger ingen hurtige løsninger.

- Der findes ikke en dato eller et grandprix, hvorfra vi forventer at være konkurrencedygtige. Og vi spørger heller ikke Honda, hvornår den dag kommer. Vi ved, at de kaster alle de ressourcer, de har, ind i dette projekt. Det er bare et spørgsmål om tid.

- I de første løb betaler vi en høj pris for den manglende testtid i vinter, fordi vi stadig er i en læreproces. Vi tager skridt i den rigtige retning. Nogle gange farer man lidt vild, når man er så langt bagud, som vi er, men jeg synes ikke, vi er faret vild, siger Fernando Alonso.

Se også: Bernie kræver revolution: 'I dræber Formel 1'

Se højdepunkterne fra grandprixet i Malaysia:

1 af 2 Her får du højdepunkterne fra Formel 1-grand prixet i Malaysia, hvor det hele endte med en overraskende sejr til Sebastian Vettel og Ferrari.
2 af 2 I Malaysia kunne Fernando Alonso se sit tidligere hold vinde for første gang i to år. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere