Efter Haas' superstart: Krav skærpet til Kevin

Haas skal som minimum ende syvere i denne sæson - fremgangen hviler på Kevin Magnussens skuldre

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Ingen af 2018-griddens racere er endnu kørt til sin yderste grænse, men ikke desto mindre tyder alt på et Haas-team i fremgang, hvorfor teamchefen Günther Steiner ikke holder igen med forventningerne til den kommende sæson.

Minimum en syvendeplads i konstruktør-VM er målet - på trods af skærpet konkurrence i det tætte midterfelt - hvilket blandt andet skal sikres via flere point fra Kevin Magnussen, som nu har fordel af at være i sin anden sæson for teamet.    

Teamets målsætninger er ikke minutiøst formuleret, men efter to ottendepladser i træk vil de frem i VM-stillingen.

- Vi var bedre sidste år end i 2016, selv om man ikke kunne se det på resultaterne i konstruktør-VM. På en måde skuffende, men vi vidste, at vi var bedre.

- Vi scorede flere point og havde samtidig to biler i top-ti ved to lejligheder. Hvilket ikke er skidt for et team i sit andet år. Nogle vil sige, at I endte stadig ottere og stagnerede, men det gjorde vi ikke, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

- Dette år vil vi sikre, at man kan se det på resultatet. Målet er at score flere point - og så slutter man højere i stillingen.

Der er højere krav til Kevin Magnussen i denne sæson. Foto: Rick Rycroft/AP
Der er højere krav til Kevin Magnussen i denne sæson. Foto: Rick Rycroft/AP

Romain Grosjean scorede stort set samme antal point for Haas i sine to første sæsoner (29 og 28) for teamet. Fremskridtet sidste år stod Kevin Magnussen for med 19 point mod forgængeren Esteban Gutierrez’ nul.

Kravet til danskeren er endnu flere nu, hvor han er faldet til.

- Et andet år ved et team bliver ikke nemmere, som at han kan arbejde mindre. Men nemmere fordi han kan fokusere bedre på at forbedre sig, fordi han kender sine omgivelser. Stabilitet hos en kører har også meget med selvtillid at gøre. Kevin tror på, at han kan gøre det og er hidtil glad for bilen, siger teamchefen.

- Det er første gang, at han er et andet år ved samme team, hvilket giver selvtillid. Så vi forventer bedre resultater. Og jeg er sikker på, at han kan levere dem, siger han.

Hør Jason Watts vurdering af Haas her

Formel 1 Haas' superstart: Næsten for god til at være sand

Formel 1 Hård bet for hjemmebanehelt: Kørte for stærkt - nu falder hammeren

Så ruller Formel 1-cirkusset igen. Jason Watt og Jonas Hüttel guider dig igennem med en times tv. Sport og Spil Værsgo Formel 1-fans: En times tv om den hyper-spændende sæson

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

39 kommentarer
Vis kommentarer