Efter kæmpe-crash: Skadet Alonso risikerer flere afbud

Det er ikke 100 procent sikkert, at Fernando Alonso bliver klar til løbet i Shanghai om to uger, indrømmede spanieren efter sin dumpede lægetest

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Jordens heldigste mand blev Fernando Alonso kaldt efter sin voldsomme ulykke under Australiens Grand Prix. Nogen supermand var den spanske verdensstjerne imidlertid ikke, for det gik hårdere ud over hans krop at blive sammenkrøllet i en racerbil med 300 km/t.

Efterfølgende viste lægeundersøgelser, at han havde en delvist punkteret lunge og brækkede ribben, hvilket er grunden til, at det internationale motorsportsforbund FIA’s læge sagde nej til løb i denne weekend.

Det vil simpelthen være for risikabelt, hvis Fernando Alonso bliver udsat for høje G-kræfter i sin nuværende tilstand.

På pressekonferencen før Bahrains Grand Prix indrømmede McLaren-Honda-stjernen, at han måske kommer til at misse flere løb, før lægerne kan sig god for ham.  

- Det er ikke 100 procent, at jeg kører de næste løb. Jeg skal til endnu en test om otte-ti dage, og så evaluerer FIA igen. Forhåbentlig er alt okay, men det må vi se til næste test, sagde Alonso og konstaterede, at hans smerter nu var ’til at håndtere’.

Se også: Alonsos vanvittige ulykke: 'Du flyver og ser skiftevis himlen og jorden'

Han gik fra vragresterne sammen med Haas’ Esteban Gutierrez, men som tiden gik, viste ulykken sig mere alvorlig end først antaget.

- Jeg var okay søndag. Lidt smerte, men ikke så meget, og jeg fik grønt lys af lægerne på banerne. Mandag havde stadig lidt smerter, ikke noget alt for seriøst.

- Så fløj jeg til Spanien, og her var smerterne stadig de samme eller lidt værre. Fik et ordentlig tjek, der viste en mild form for en punkteret lunge (pneumothorax). Jeg havde også brud på ribbenene, fortalte Fernando Alonso.

- Det er ikke som en brækket arm eller ben, det er i brystet tæt på organer. Jeg respekterer beslutningen, men prøvede indtil det sidste at køre.

Alt er ikke, som det plejer i Bahrain. Det regner, og Fernando Alonso må ikke køre løb i weekenden. (Foto: Jan Sommer)
Alt er ikke, som det plejer i Bahrain. Det regner, og Fernando Alonso må ikke køre løb i weekenden. (Foto: Jan Sommer)
 

Efter sin mystiske testulykke sidste år er det nu anden gang på godt et år, at McLaren-Honda må benytte sig af sin reservekører efter en Alonso-ulykke. I fjor var det Kevin Magnussen – i år Stoffel Vandoorne.

- Jeg har været heldig hele min karriere. Det er min 16. sæson i Formel 1, og det er normalt, at man har en ulykke her og der. Uheldigvis er mine sket inden for de sidste to år.

Se også: Dumpet af lægerne: Alonso får startforbud i Bahrain

- Jeg vidste, at min mulighed for at køre løb i Bahrain var i fare blot ti dage efter så stor en ulykke. Jeg ville gerne som minimum have kørt træningen, men jeg forstår deres holdning, sagde Fernando Alonso.

Spanieren bliver hængende i Bahrain for at hjælpe sit team og afløseren Stoffel Vandoorne, som står foran sin Formel 1-debut.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere