Annonce:
Annonce:

Efter krisemøde: Sidste advarsel til Mercedes-kamphaner

Men Lewis Hamilton og Nico Rosberg får lov til at slås videre om VM-titlen uden teamordrer - indtil videre

Annonce:
Følg Formel 1

SILVERSTONE (Ekstra Bladet): Ingen teamordrer i den nære fremtid, men til gengæld ‘ekstra afskrækkelsesmider’ for at undgå de førende sølvgrå Mercedes hamrer hinanden af banen i kampen om VM-titlen.

Sådan lyder essensen af den pressemeddelelse Formel 1’s førende team sendte ud torsdag efter Mercedes-ledelsen havde talt alvorsord med Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

Mødet fandt sted i hovedkvarteret Brackley beliggende lige ved siden af Silverstone, hvor weekendens grandprix køres. Og hvor teamchefen forventer et rent løb.

- De er ikke dukker, som vi skal styre. Men tre sammenstød i fem løb, det går ikke, sagde Toto Wolff på sin pressekonference.

Sidste søndag i Østrig gav dommerne Nico Rosberg skylden for seneste sammenstød, som kostede en ellers sikker et-to til Mercedes.

Lewis Hamilton var også i godt humør, da han ankom til Silverstone. Her skriver han autografer iført sin hjelm. Foto: AP
Lewis Hamilton var også i godt humør, da han ankom til Silverstone. Her skriver han autografer iført sin hjelm. Foto: AP
 

Annonce:

Kort fortalt giver det tyske team fortsat sine kørere lov til at kæmpe mod hinanden uden indblanding, men sæsonens kontroverser har kostet dem over 50 point i VM-stillingen.

- Vi har styrket vores interne spilleregler (‘rules of engangement’), som nu inkluderer langt større afskrækkelsesmidler for kontakt mellem vores biler. Med disse på plads stoler vi på, at vores kørere kan tackle situationen mellem dem på banen. Skæbnen er i deres egne hænder. 

- Vi har fået en advarsel, og dette er den sidste advarsel, siger østrigeren.

Toto Wolff understreger, at et nyt sammenstød ikke per automatik udløser teamordrer, men de kan komme på tale i fremtiden, hvis de tidligere gokartkammerater Hamilton og Rosberg ikke lever op til de nye spilleregler. Ingen af årets hidtige hændelser vil længere blive tolereret.

- Skæbnen har altid været i mine hænder. Intet har ændret sig, vi kan stadig køre race, og der kommer ingen teamordrer. Det er godt for fans, alle burde glæde sig, sagde Lewis Hamilton på den store pressekonference .

Annonce:

Er de skræmmende? De nye afskrækkelsesmidler?

Spørgsmålet blev mødt med et smil af den tredobbelte verdenmester.

- Jeg burde sige ja …

Har Toto (Wolff) giver retninglinjer til, hvordan I må køre ræs side ved side?

- Alt, hvad der er sagt, er fortroligt. Men godt spørgsmål. Vi kan stadig køre race, siger Hamilton.

Nede i paddocken hos Mercedes var Nico Rosberg i hopla. Tyskeren nægtede fortsat at tage skylden for sammenstødet i Østrig, om end dommerne og de såkaldte eksperters dom var ret entydig.

- Vi har ændrede spilleregler nu. Vil I gerne høre detaljerne?

Hvortil det massive presseopbud i kor svarede ‘YES’.

- Jeg er ked af det, jeg må ikke dele dem. Men vi skal følge dem, og de ville måske betyde, at vi havde grebet situationen anderledes an, siger Rosberg.

Efter sæsonens første ni løb fyrer tyskeren med ni point ned til sin teamkammerat.

Formel 1-boss om Mercedes-krig: Lad være med at blande jer!

Watt elsker Mercedes-krig: Minder om Senna og Prost

Mercedes-formand chokerer: Hamilton lyver om Rosberg-forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: