Annonce:
Annonce:

Efter kval-koks: Der skal gambles med Kevin

- Når du er sidst, har du intet at tabe, så du kan tage større risiko, siger Günther Steiner - Haas-teamchefen vil ikke afskrive mulighed for point til sin danske kører søndag aften

Annonce:
Følg Formel 1

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Målet til søndagens aftenløb i Bahrain er årets første point til Romain Grosjean, som ligger til dem med sin startplacering som nier.

Selv om Kevin Magnussen starter sidst efter en uheldig tidtagning, vil teamchef Günther Steiner ikke afskrive mulighed for at få begge kørere i top-ti.

- Med Romain håber vi virkelig på point og med Kevin skal vi bruge lidt held. Vi skal lege lidt med strategien for at give ham de bedste muligheder, siger Günther Steiner, da han gør status over lørdagen til blandt andre Ekstra Bladet.

- I sidste uge var Kevin næsten sidst efter en dårlig start og sluttede otter. Jeg ved godt, at der var andre omstændigheder med regn, men vi bliver ved med at kæmpe, og på et tidspunkt ender vi med to biler i top-ti, siger han.

Annonce:

Ingeniørerne hos Haas manglede efter kvalifikationen at udregne den helt rigtige dækstrategi, men planen er at satse. Ideelt set kommer et crash på første omgang, hvor man kan udnytte en tidlig safetycar med et pitstop.

- Når du er sidst, har du intet at tabe, så du kan tage større risiko. Hvilket igen kan gå begge veje. Men i det mindste tager du chancen. Vi prøver ikke at blive sidst eller næstsidst, vi tager en risiko og prøver at lave nogle moves, siger Günther Steiner.

16.1.28031853.jpg 

Ovenpå skuffelse over at få sin sidste omgang i tidtagningen ødelagt af gule flag, prøvede Kevin Magnussen også at bevare optimismen.

- Weekenden er ikke ovre endnu, der er stadig et løb. Alt kan ske med safety cars og en god første omgang. Du kan vinde positioner, nærme dig pointene og få et godt løb.

- Der er ingen grund til at give op. Det er tydeligt, at vi har en bil, der kan kæmpe med om point, og jeg ser stadig frem til løbet, selv om det ikke er godt at starte sidst, siger danskeren.

Annonce:

For et år siden kørte han sig fra pitlane til en 11. plads uden en safetycar i løbet, men det bliver en stor mundfuld lave mirakler uden. Ikke mindst fordi de bedre dæk i år byder på færre pitstop.

- Det bliver rigtig svært at få point uden en safety car og vil kræve en rigtig god første omgang. Og noget held efter det, konstaterer Kevin Magnussen.

Bahrains Grand Prix begynder klokken 17.00 dansk tid.

***

Sådan er det gået Kevin Magnussen i Bahrain

2014: Møgspand
Sæsonens tredje grandprix var i den grad et til glemmebogen for både McLaren og Kevin Magnussen. Efter den fornemme start i Australien begyndte raceren at vise sine svagheder, og begge kørere udgik.

Jenson Button lå dog til point, mens Kevin Magnussen kæmpede længere nede med at få sine dæk til at fungere.

2016: Pokkers tæt på point
Weekenden blev ødelagt for Kevin Magnussen allerede fredag, da han missede et rødt lys og en vægtbro, hvilket betød, at Renaulten skulle starte løbet fra pitten.

Annonce:

Herfra kørte danskeren sig frem til 11. pladsen, så både han og teamet var frustrerede efterfølgende. Dette var en misset mulighed for point, og dem var der ikke mange sidste år for Renault.

Tom K. analyserer Kevin-beslutning: Haas skød sig selv i fødderne:

Magnussen om kikset kval: 'Man kommer bare til at se dum ud'

Kæmpe skuffelse: Kevin starter sidst efter kval-koks

Grosjean crasher i sidste træning

Så er det afgjort! Eks-verdensmester erstatter Alonso i Monaco

Alonso stikker af til USA: Her er Kevins drømme-projekt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: