Efter Magnussen-nedtur: Nu stikker han tilbage - og chefen er enig

Kevin Magnussen er langt fra tilfreds med løbsledelsen efter diskvalifikationen i det amerikanske grandprix. Han får opbakning af sin chef

Efter Magnussen-nedtur: Nu stikker han tilbage - og chefen er enig

Jason Watt forklarer her straffen og fortæller om Kevins situation.

Det så godt ud for danske Kevin Magnussen, da han søndag aften trillede over stregen i det amerikanske grandprix i Texas placeret som nummer ni og med endnu to point til VM-kontoen.

Men glæden over den fine bedrift varede ikke længe.

For natten til mandag dansk tid blev Magnussen og Haas straffet for at have overskredet benzin-grænsen i løbet.

Det er tilladt at bruge 105 kg, men Magnussens racer havde listet sig op på i alt 105,1 kg, og derfor blev han diskvalificeret af løbsledelsen.

Noget, han selvsagt ikke er helt begejstret for.

- I dag kørte vi desværre Formula 'Fuelsaving' fremfor Formel 1. Vi brugte 0.1 kilo (!) for meget i hele løbet, så vi blev diskvalificeret. Sådan er reglerne, så vi må bare gøre det bedre. Bilen var dog god, og pit-stoppet var perfekt. Videre til det næste løb!, skriver Magnussen på Twitter.

Steiner enig
Danskeren får opbakning fra sin chef Haas-boss Günther Steiner, der undrer sig over Formel 1-reglerne.

- I sidste ende er det vores ansvar at holde øje med benzin-mængden, men jeg er stadig uenig i, at Formel 1 skal køre efter disse regler. En dag får vi lov til at have et godt show, men i øjeblikket er det bare ikke tilfældet, lyder det fra Steiner ifølge Autosport.

Magnussens degradering sender i stedet Toro Rosso-køreren Brendon Hartley op på niendepladsen, hvilket er hans bedste placering nogensinde.

Sagen om benzinforbruget var prikket over i'et på en skidt Haas-dag. Magnussens holdkammerat Romain Grosjean måtte udgå allerede på første omgang, da han kolliderede med Charles Leclerc.

Franskmanden fik skylden for kollisionen af løbsledelsen og blev derfor straffet. Ved næste grandprix, der foregår i Mexico, skal Grosjean starte tre pladser længere tilbage i forhold til hans kvalifikationsresultat. Og nu er Magnussens team-kollega blot to strafpoint fra at skulle sidde ude i et helt grandprix.

Ja, der er nok at se til hos Haas i øjeblikket.

Se weekendens bedste billeder fra Formel 1

Grosjean tæt på karantæne: Får straf i Mexico

Kevin hovedperson i natligt drama: Disket for 100 gram benzin

Kæmpe nedtur: Kevin diskvalificeret i USA

Spydig Haas-ejer stikker til sporten: Formel 1,5