Annonce:
Annonce:

Efter mystisk lyn-exit: Hurtig Kevin tog test-revanche

Den danske Formel 1-kører nåede op på 88 omgange ved onsdagens Formel 1-test i Bahrain. Han var femtehurtigst

Annonce:
Følg Formel 1

Kevin Magnussens oplevelse i Bahrains Grand Prix kan vel bedst sammenlignes med læse i en pixibog. Drønkedeligt men overstået ganske hurtigt.

Heldigvis kunne Haas-køreren sætte et lille plaster på såret efter ørken-løbet, der sluttede efter bare otte omgange og inden da havde budt på en kikset kvalifikation.

Formel 1-feltet blev nemlig i Bahrain for at teste grejet, og Magnussen stod for kørslen på andendagen, mens Romain Grosjean var i bilen mandag. Her viste danskeren, at der kan komme fart på VF-17-raceren.

Annonce:

Da der resterede cirka en time af testen satte Magnussen sin bedste tid, og det gav ham femtepladsen på dagen. Han kørte 84 hundrededele langsommere end dagens hurtigste, Mercedes-køreren Valtteri Bottas, som også gjorde sig bemærket i løbet af weekenden, da han snuppede pole position med en super-kvalifikation.  Carlos Sainz Jr. og vinderen af grandprixet i weekenden, Sebastian Vettel, satte sig på henholdsvis tredje- og andenbedste omgangstid på Bahrain International Cicuit. Sidstnævnte var en smule muggen og med god grund. Strømmen gik nemlig i Ferraris garage, og det kostede dem to timer.

Udover den hurtige tid, så var der også andre positive takter for Haas-holdet. Magnussen nåede 88 omgange på banen, og det i sig selv må være tilfredsstillende for det amerikanske hold, der har haft vanskeligheder med holdbarheden.

Tirsdag lykkedes det for holdkammeraten Grosjean at køre 87 omgange, så der er altså blevet indsamlet en stor portion data, som holdets tekniske stab nu kan arbejde videre med for at skabe finjustere bilen til de kommende løb.

Kevin: Produktiv dag
Anden dag lignede altså den første, og teamet må være glade efter de to dages arbejde. Kevin Magnussen erklærede sig tilfreds med dagens udbytte.

Annonce:

- Vi fik kørt godt med omgange, så det var en god test. Der er sikkert nogle interessante ting til de kommende løb. Der var lidt af et efterslæb fra dagen forinden med Romain (Grosjean, red.) i bilen, men vi arbejdede også med nye ting. Alt i alt har det været en positiv dag.

Magnussen placerede sig som den femtebedste ud af 12 kørere, der var på banen.

Vender McLaren-lykken?
Skal man tage de danske briller af, så har det mest interessante ved testene været McLaren-Hondas evindelige problemer. Teamet har haft fire uafhængige motorenhed-problemer på en uge og på første testdag blev der kun kørt 17 omgange på grund af et vandlæk fra det såkaldte ERS-system.

Det britiske teams faste simulatorkører, Oliver Turvey, havde fået chancen for at prøve bilen i virkeligheden, men det blev altså en kort fonøjelse.

Der var dog mere positive takter onsdag, for her nåede Stoffel Vandoorne 82 omgange og samlede vigtige informationer til teamet. Den 25-årige belgier klemte sig endda ind mellem Sainz og Magnussen med den fjerdebedste tid.

Sportschefen Eric Boullier udnævnte det også til at være den bedste testdag for holdet i år.

Annonce:

Formel 1-showet fortsætter i Rusland, hvor grandprixet køres den 30. april. Her skal det blive spændende at se, hvem der har fået mest ud af testene i Bahrain.

Under alle omstændigheder så har Kevin Magnussen gode minder fra banen i Sochi. Sidste år blev han overraskende nummer seks i sin Renault-racer, og i sin første Formel 1-sæson tilbage i 2014 kørte han en femteplads hjem til McLaren.

Se tiderne fra testen her:

f1 test resultater

Se Kevin Magnussens snak med Tom Kristensen her:

Tæsk efter møgweekend: Ingen var dårligere

Jason Watt fortryder én ting efter omstridt DR-dokumentar

Formel 1-teenager fornærmer hel nation: Nu undskylder han

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: