Efter sensationel sejr: Nu skal jeg være stiv

Sebastian Vettel var ellevild efter sin triumf i Malaysia og ser fortrøstningsfuldt på Ferraris videre kamp mod Mercedes. Først gælder det dog et møde med de våde varer

Sebastian Vettel jubler på podiet efter sin triumf i Malaysias Grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sebastian Vettel jubler på podiet efter sin triumf i Malaysias Grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Han råbte og skreg. Lykken blev blæst ud gennem mikrofonen fra Ferrari-raceren. Sebastian Vettel havde gjort det. Sikret sig sin første triumf for det italienske mandskab - og derfor også slået Mercedes. Ærligt og redeligt. Uden ulykker og uheld.

Fra en startposition som nummer to havde tyskeren givet sig selv fine forudsætninger for at skabe et godt resultat på Sepang-banen, men at han skulle ende øverst på podiet, var det givetvis de færreste inden for Formel 1-branchen, der havde forventet.

Sebastian Vettel jubler over sin første sejr for Ferrari - holdet som hans barndomshelt Michael Schumacher vandt så mange sejre hos. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 11:14 Sikke en bet for Alonso: Ferrari scorer choksejr

For foran Ferrari-køreren var Lewis Hamilton placeret i pole-position, og fra denne plads i feltet har briten ikke haft for vane at give afkald på noget som helst i sin suveræne Mercedes. Men Vettel viste sig for stærk denne søndag, og det skabte naturligvis tilfredshed hos den tidligere Red Bull-profil.

- Jeg er uden ord. Sidste år var ikke godt for mig. Jeg synes, vi havde en god bil, men jeg kæmpede med at udnytte den. Dette års bil passer mig rigtig godt. Naturligvis er det et stort skifte, men holdet har været fænomenalt fra første dag. Jeg kan huske, da døren åbnede til Maranello, var det som en drøm, der gik i opfyldelse, siger Vettel.

- I dag sad løbet bare i skabet. Hele teamet var der, fantastisk strategi, fantastisk fart, vi slog dem (Mercedes, red.) ærligt og redeligt, så tak til hele holdet og hele holdet i Maranello, siger tyskeren.

Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 13:08 Alonso trods comeback-uheld: En dejlig overraskelse

En svale gør som bekendt ingen sommer, og Sebastian Vettel er også mindre bombastisk, når det gælder udmeldinger om den fremtidige fight med Mercedes, som i forrige sæson nærmest havde patent på de to øverste pladser i grandprix efter grandprix. 

- Nu skal vi først nyde dagen. Vi ved, at de her gutter ufattelig stærke og svære at slå, men vi gjorde et fantastisk stykke arbejde, og det skal vi prøve at gøre hele året. Prøve at få det bedste ud af det og se, hvor langt det rækker, siger Vettel.

  Der er en lang vej foran os, men helt ærlig er jeg ligeglad lige nu. I dag vil jeg fejre, jeg vil være stiv i aften, jeg er ligeglad.

Med sejren kravler Sebastian Vettel op på andenpladsen i den samlede VM-stilling, hvor han har en Mercedes-kører over og under sig. Kørernes regnskab toppes af Lewis Hamilton, der også er regerende verdensmester.

Se også: Munter Button: Jeg overhalede to biler!

Nyd Vettels vilde jubel i tv-klippet øverst i artiklen. Nedenfor kan du få Formel Ekstras vurdering af tyskerens præstation:

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere