Efter sin bedste Renault-kval: Jeg får meget mere ud af det

Jolyon Palmer føler, at han efter sit crash i Monaco nåede et vendepunkt. Lørdag kvalificerede hans sig for anden gang i træk foran Kevin Magnussen

HOCKENHEIM (Ekstra Bladet): Formkurven har været støt stigende for Jolyon Palmer, siden han mistede kontrollen og crashede i Monacos våde gader.

Lørdag i Tyskland, på et tidspunkt hvor sæsonen og beslutninger om næste år spidser til, slog den 25-årige brite for første gang sin danske teamkammerat og rival i en kvalifikation på helt lige fod — uden ydre omstændigheder som fire røde flag i Ungarn.

Han slog Kevin med blot 0,080 sekunder, men Renault-kørerne har hen over sommeren været meget tættere matchet end i begyndelsen af sæsonen.

- Vi har været ret tætte et stykke tid. Mange af gangene er det gået hans vej, men denne gang var det min tur, sagde Jolyon Palmer, da Ekstra Bladet mødte ham hos Renault.

- Selv om Kevin har været foran i kvalifikationen, så har det været meget tæt i løbene op til Ungarn. Jeg føler, jeg er kommet godt forbi en hård periode.

- Jeg får meget mere ud af det. Hele weekenden i Ungarn var positiv, og nu har jeg kørt en god kvalifikation her. Jeg har momentum, konstaterer den 25-årige rookie, som sidste weekend var meget tæt på at score sit første point.

Artiklen fortsætter under billedet

Jolyon Palmer er tilfreds med kvalifikationen. Foto: All Over Press
Jolyon Palmer er tilfreds med kvalifikationen. Foto: All Over Press

- Efter en barsk weekend i Monaco er der sket et skifte. Jeg prøvede at nulstille, og lige siden har mine resultater været meget, meget bedre. Jeg arbejder hårdt, men prøver at være mere afslappet og ikke lægge så meget pres på mig selv. I Monaco prøvede jeg at overkøre, og der gik det galt.

- Jeg prøver at komme tilbage til en GP2-mentalitet (som Palmer vandt suverænt i 2014), hvor jeg går efter pole. Selvfølgelig når jeg ikke den, men jeg prøver ikke at få bilen til at gøre noget, den ikke kan. At gå efter pole er nu at køre efter 16. pladsen, som nok er vores bedste mulighed.

- Det er første gang, jeg reelt har farten til Q2. I Melbourne udnyttede vi kvalifikationssystemet godt, og vi skulle nok ikke have været foran Haas-racerne der. Her slog jeg Kvyat, var foran ‘Kev’ og holdt Sauber under kontrol, siger Palmer.

Artiklen fortsætter under billedet

Jolyon Palmer kalder 16. pladsen for Renaults pole. Foto: All Over Press
Jolyon Palmer kalder 16. pladsen for Renaults pole. Foto: All Over Press

Fra Kevin Magnussens side lød der ingen undskyldninger over den afgørende omgang i en tæt kvalifikation. Den var tæt på det maksimale.

- Det var ikke min allerbedste tidstagning, men der var ikke meget mere i den. Jeg skal nok slå ham hen over en sæson, men der vil være tidspunkter, hvor han hurtigere end mig, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Han konstaterer blot, at Jolyon Palmer er bedre til at føre en Formel 1-bil, end mange regner med.

- Jolyon er en hurtig kører. Han vandt GP2, og selv om han var lang tid om det, så lærte han det stadig, og det har han ikke glemt.

- Man skal også huske, at Jolyon ikke har kørt gokart, Formel 3, Formel Renault og den slags. Han hoppede nærmest direkte i GP2, så han skulle bruge tid der.

- Han er en undervurderet kører, og jeg er lidt i samme situation, som da jeg kørte mod Jenson (Button). Hvor man møder en med et omdømme, hvor det er skidt, hvis man er en halv tiendedel foran.

Artiklen fortsætter under billedet

Kevin Magnussen begynder søndagens grandprix en enkelt plads bag team-kollega Palmer. Foto: All Over Press
Kevin Magnussen begynder søndagens grandprix en enkelt plads bag team-kollega Palmer. Foto: All Over Press

Hvilket danskeren ikke mener er fair.

Alligevel er det langtfra fedt at gå på sommerferie med to tabte kvalifikationer i træk, så føringen nu er 8-4.

- Selvfølgelig har jeg et problem med det, men nogle gange vil han være stærk, siger danskeren.

Både Romain Grosjean og Carlos Sainz har modtaget gridstraffe, så muligvis rykker han en enkelt plads frem til løbet.

Rivalen imponerer: Kevin slået i tæt teamduel

Medie: Renault jagter Sergio Perez

F1's sande stjerner: Milliardæren i husarrest, Marlboro-manden og zaren med evigt liv