Efter skuffende kval: Kevin på hård prøve

Søndagens opgave for Kevin Magnussen er at styre uden om de mange uheld, som Singapores Grand Prix altid byder på - og udnytte dem

Følg Formel 1

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Tegningen var til mere end en kvalifikation som 17’er til Kevin Magnussen og 19’er til Jolyon Palmer efter et par solide træninger.

Skuffende fordi både team og kørerne havde håbet at være væsentligt mere konkurrencedygtige på Singapores bybane, men som weekenden udviklede sig heller ikke overraskende.

— Vi kan ikke skjule, at vi kæmper med det her. Ingen af kørerne havde en perfekt omgang, men en plads i Q2 ville have været meget stærkt, når man tager højde for, hvordan bilen opfører sig på banen, siger chefingeniør Alan Permane.

Kevin Magnussen var da heller ikke videre tilfreds med sit resultat.

— Jeg synes, det er svært at forstå, hvorfor vi ikke er hurtigere her, og hvorfor vi var så hurtige på Spa. Det er lidt forvirrende — og frustrerende, siger han til Ekstra Bladet.

Ingeniørerne har heller ikke en forklaring.

10.5898504l.jpg 

Point og et klart bedre løb end teamrivalen vil i den grad lune i denne kritiske del af sæsonen. Søndag kommer Kevin Magnussen på en hård, men ikke umulig prøve.

— Der sker normalt ret mange uheld på den her bane, folk kører i væggen, safetycars og ting og sager. Så det er en bane, som giver nogle muligheder. Min opgave er at udnytte dem.

Renault-kørerne har endnu ikke kysset murene eller crashet, hvilket bringer dem i mindretal. Sidste års løb bød blot på 11 overhalinger, men Kevin Magnussen er overbevist, at man kan komme frem via andet end strategi og andres uheld:

— Jeg tror, der kommer flere overhalinger i år, fordi der er tre dæktyper i spil.

Løbet kræver minimum to pitstop, og her venter en joker for Renault, da det ultrabløde dæk næppe  er en gangbar løsning.

— Vi har endnu ikke prøvet soft-dækket, for vi har kun et sæt med. Det bliver lidt spændende, for det ser ud til, at vi kommer til at bruge det i løbet.

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

Fra denne weekend har alle kørere med Renault-motor fået en lille opgradering i forbindelse med en ny benzin. Effekten er endnu minimal.

— Vi skal arbejde lidt mere med det, før det giver en fordel. Kombinationen kan vi formentlig få mere ud af senere på sæsonen.

Efter kvalifikationen fik Sergio Perez otte pladsers straf for at ignorere dobbeltgule flag, så Kevin Magnussen starter løbet som 16’er.

Mange af kollegaerne har ramt Singapores mure. Her går det galt for Grosjean:

Renault-tøven vrider armen rundt på Magnussen

Modigt kæmpe-firben flirter med F1-komet

Nico Rosberg kørte en af 'karrierens tre bedste omgange':

Kevin på knockout-grænsen i Singapore

Afslører forsinket Kevin-rival uforskyldt fremtiden her?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde