Efter tre sæsoner i Formel 1: Færdig som 25-årig

Jaime Alguersuari er helt stoppet med motorsport - nu vil han forfølge en karriere i musik

Slut, aldrig mere. Jaime Alguersuari er færdig med motorsport. (Foto: All Over Press)
Slut, aldrig mere. Jaime Alguersuari er færdig med motorsport. (Foto: All Over Press)

Det går mildt sagt op og ned i Formel 1, hvor der kun er plads til 20 kørere og en sjat hvert år.

Det kan Jaime Alguersuari skrive under på.

Spanieren blev i 2009 den yngste Formel 1-chauffør i historien, da han stillede op til Ungarns Grand Prix i den spæde alder af 19 år og 125 dage.

Efter tre sæsoner og 46 løb for Toro Rosso mistede Alguersauri sit sæde, da Daniel Ricciardo og Jean-Éric Vergne kom til i 2012, og nu har Jaime Alguersuari annonceret sit komplette stop med al motorsport i en alder af bare 25.

Se også: Formel 1 skruer op for larmen med 'trompetudstødning'

Den unge spanier besvimede i juni mod slutningen af et Formel E-løb i Moskva, hvorefter motorsportsunionen FIA midlertidigt inddrog hans licens, indtil spanierens helbred var blevet undersøgt.

Men det er ikke derfor, han nu lægger motorsporten bag sig, fortæller Alguersuari.

- Jeg har det fint, jeg er ikke syg, men jeg har besluttet at stoppe, fordi det er tid til forandring, siger spanieren til den spanske avis El Confidencial.

- Noget siger mig, at det er tid til at tage en anden vej, for jeg tror, jeg har mistet min kærlighed til den her hustru (motorsporten), som har været med mig hele livet.

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

- Jeg har mange folk omkring mig, der ikke forstår min beslutning, men jeg vil gerne leve ærligt, og sådan har jeg det nu med motorsport. Jeg har ikke brug for flere penge, siger Alguersuari, der nu forfølger en karriere som DJ under kunsternavnet Squire.

Spanieren udgav allerede i 2011 et album under det navn, et album, der kan findes på Spotify.

Jaime Alguersuari er ikke længere den yngste Formel 1-kører i historien. Det er derimod den nuværende Toro Rosso-kører Max Verstappen, der debuterede i en alder af 17 år og 166 dage.

Se også: Kæmpe koks i Formel 1-kalenderen

14 kommentarer
Vis kommentarer