Efter ulykken: Kevin afløser Alonso

Kevin Magnussen træder ind i stedet for den spanske verdensstjerne Fernando Alonso til sæsonens sidste test

Stik mod alle forventninger, men på grund af Fernando Alonsos ulykke deltager Kevin Magnussen i den afgørende test for McLaren. (Foto: LAT/McLaren)
Stik mod alle forventninger, men på grund af Fernando Alonsos ulykke deltager Kevin Magnussen i den afgørende test for McLaren. (Foto: LAT/McLaren)

Efter tre dage på hospitalet oven på søndagens ulykke på Circuit de Barcelona-Catalunya blev Fernando Alonso udskrevet fra hospitalet onsdag.

Den spanske dobbelte verdensmester pådrog sig en hjernerystelse, da han forulykkede i sving tre, og han bliver derfor ikke klar til sæsonens sidste vitale test for hårdt trængte McLaren-Honda.

Derfor træder Kevin Magnussen som teamets tredje- og reservekører ind på holdet i stedet for Fernando Alonso til sæsonens sidste test, oplyser McLaren i en pressemeddelse.

- Dejligt at se, Fernando er udskrevet fra hospitalet. Nu vil jeg gøre mit bedste for at forberede bilen til Melbourne i denne uges test, skriver Kevin Magnussen på Twitter.

Testen begynder torsdag, hvor Jenson Button sidder i cockpittet. Teamet vil i behørig tid meddele, hvem der kører hvornår, og hvor meget tid Kevin Magnussen får bag rattet i MP4-30-raceren.

Jenson Button er den kører af alle, som har testet mindst i denne sæson. Muligvis får han fire dage i Barcelona, men McLaren har fortsat ikke offentliggjort deres planer for sidste test. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Panderynker hos McLaren: Krise er ikke ordet

McLaren oplyser, at Fernando Alonso i stedet for testen i Barcelona sætter kurs mod sin families hjem i Spanien, hvor han vil hvile og restituere, efter hvad der først og fremmest var en slem forskrækkelse.

Spanierens manager Luis García Abad har understreget over for spanske medier, at han er sikker på, at Fernando Alonso vil være klar til sæsonstarten i Melbourne om to og en halv uge.

Formel 1 McLaren afslører: Derfor gik det galt for Alonso

Teamet har hele tiden fastholdt, at der ikke var sket noget alvorligt med Fernando Alonso, og at alle prøver faldt rigtigt ud. Alligevel havde de svært ved at holde teorierne om ulykken tilbage - og hvor slemt det stod til med spanieren.

Særligt tyske motorsportsmedier købte ikke den officielle forklaring med, at kastevinde var skyld i sammenstødet med betonmuren, som med svingets layout taget i betragtning foregik med forholdsvis lav fart.

Fernando Alonso blev straks fløjet på hospitalet til yderligere tjek. (Foto: All Over Press) Formel 1 Alonso på intensiv: Hård kritik af McLaren efter ulykke

Ligesom mange andre har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan en 'helt normal ulykke under test' kan resultere i tre dages ophold på hospitalet. Blandt andre den tidligere Formel 1-læge Gary Hartstein, som allerede tirsdag var aktiv med sin holdning på de sociale medier.

- Jeg ved ikke, hvad historien er med denne ikke-ulykke med en ikke-skadet kører, som tilbringer to dage på hospitalet (som blev til tre, red.)

- Der er ingen tvivl om, at denne historie gemmer på mere. Pr. definition vil en succesfuld bedøvelse ikke kræve nogen restitution en dag senere.

- En historie, så banal at den ikke var værd at nævne (kører rammer væg, får hjernerystelse, indlægges), bliver mærkeligere og mærkeligere, skrev den tidligere officielle Formel 1-læge.

Uanset Fernando Alonsos tilstand venter der McLaren og Kevin Magnussen en hård opgave fra torsdag til søndag i Barcelona. McLaren-Honda har fået alt andet end en nem start på sæsonen.

Samarbejdet mellem McLaren og Honda har fået alt andet end en nem start. (Foto: AP) Sport og Spil McLaren-Honda: Så stor er krisen

0 kommentarer
Vis kommentarer