Eks-verdensmester: Alonso-comeback kan blive fatalt

Den pensionerede Formel 1-kører Jacques Villeneuve undrer sig over flere ting ved Fernando Alonsos uheld og advarer spanieren mod at gøre comeback for hurtigt

Fernando Alonso føres væk efter sin alvorlige ulykke på Circuit de Catalunya. (Foto: ALL OVER)
Fernando Alonso føres væk efter sin alvorlige ulykke på Circuit de Catalunya. (Foto: ALL OVER)
Følg Formel 1

Mystikken breder sig fortsat i kølvandet på Fernando Alonsos ulykke på Circuit de Catalunya i forrige weekend.

Senest er det den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve, der har meldt sig på banen med en række spørgsmål, han ikke føler, omverdenen har fået svar på.

Canadieren erkender, at det er almindeligt at forulykke i denne sport, men måden hvorpå, Fernando Alonso gjorde det søndag formiddag under testen i Catalonien, er ifølge den tidligere Williams-kører mærkværdig.

- Du kan selvfølgelig miste kontrollen over bilen grundet tekniske årsager eller tab af koncentration. Sågar på grund af vinden. Når du kører på grænsen, kan du begå fejl, siger Jacques Villeneuve til den italienske avis La Repubblica.

- Men jeg har læst så meget omkring denne ulykke, og en af tingene går på, at farten ikke var særlig høj. Så når man tænker på, hvad der skete med en kører som Alonso, lyder det mærkeligt.

Dansk ekspert antyder: Alonso er på vej væk

Fernando Alonso blev søndag fløjet på hospitalet efter sin ulykke under testen på Circuit de Catalunya. Spanieren er siden udskrevet. (Foto: PA Photos)
Fernando Alonso blev søndag fløjet på hospitalet efter sin ulykke under testen på Circuit de Catalunya. Spanieren er siden udskrevet. (Foto: PA Photos)

Alonso bør lytte til læger
Villeneuve, der afsluttede sin aktive karriere i sporten tilbage i 2006, understreger, at han ikke har talt med den forulykkede kører efter ulykken og derfor kun kan gisne om forløbet. Men meldingerne fra McLaren-lejren synes at efterlade canadieren med flere spørgsmål end svar.

- Det, jeg har det svært med, er al mystikken. De (McLaren, red.) har fortalt os mange ting, og hvem ved, om sandheden er iblandt dem, siger Jacques Villeneuve.

Mareridtet fortsætter for McLaren

Den pensionerede Formel 1-kører håber nu, at facit på hele forløbet bliver anderledes utvetydigt. At Fernando Alonso kommer sig helt og snart er tilbage i fulde omdrejninger. Men Villeneuve advarer dog mod, at processen kommer til at foregå med for høj hastighed.

- Hovedet er ikke et ben eller en arm. Jeg vil satse på, at han er på plads i Melbourne, da vi som kørere altid ønsker at være i bilen. Men i 1999 fik jeg en alvorlig skade i hovedet på Spa-banen, og 20 minutter senere var tilbage i bilen. Jeg måtte stoppe efter en enkelt omgang, fordi jeg så stjerner, siger Villeneuve.

- Når det kommer til hjernen, kan uheld nummer to blive faltalt. Fernando er en modig kører, men han bør lytte til lægerne.

Som følge af uheldet, har McLaren besluttet, at Kevin Magnussen agerer stedfortræder for Fernando Alonso under denne weekends test i Spanien. Det vides endnu ikke, om danskeren også kommer til at erstatte spanieren, når sæsonens første Formel 1-grandprix finder sted i Australien om to uger.

Watt: Det betyder testen for Kevin

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?