Eks-verdensmester slagter unge F1-kørere: Det er helt galt!

Det burde være en næsten uopnåelig præstation at komme i Formel 1, mener Jacques Villeneuve. Men i stedet sætter purunge kørere sig til rette i sæderne

Den forhenværende verdensmester Jaques Villeneuve mener, at de unge F1-debutanter giver  Formel 1 et dårligt ry. Arkivfoto: Jan Sommer
Den forhenværende verdensmester Jaques Villeneuve mener, at de unge F1-debutanter giver Formel 1 et dårligt ry. Arkivfoto: Jan Sommer

Det er et problem for Formel 1-klassens ry, at helt unge kørere drøner direkte ind fra de mindre motorsportsklasser og debuterer på det ypperste trin.

Det mener i hvert fald den forhenværende verdensmester Jacques Villeneuve, som mener, at de mange unge kørere får Formel 1 til at virke ordinær.

Hen henviser blandt andet til Max Verstappen, som sidste år debuterede i en alder af 17 år, samt canadiske Lance Stroll, der i 2017 tørner ud for Williams-teamet som 18-årig. Begge unge herrer tog springet til Formel 1 direkte fra Formel 3.

- Grundlæggende er deres bagage ikke fuld endnu. Normalt træder man ind i Formel 1 med en halvfuld bagage, og så skal man fylde den anden halvdel. Nu kommer kørerne ind med en bagage, der hverken har været åbnet eller fået fjernet prisskiltet fra butikken endnu. Det er helt galt. Det er ligegyldigt, hvor talentfuld du er - det her er F1, og det er det højeste, man kan opnå, siger Jacques Villeneuve til motorsport.com og fortsætter:

- Der er noget, der ikke er, som det skal være. Du kan være yderst talentfuld og super hurtig, men det er det forkerte image at signalere. Det skal være svært at opnå et sæde i Formel 1, og det er det ikke, siger den canadiske eks-verdensmesteren.

Lance Stroll er klar til at sidde i Williams-sædet i 2017-sæsonen. Foto: David Davies/AP
Lance Stroll er klar til at sidde i Williams-sædet i 2017-sæsonen. Foto: David Davies/AP
 

Villeneuve mener, at sin unge landsmand Stroll får det svært i den ny sæson efter springet fra F3 til F1, men Villeneuve håber, at Stroll klarer sig godt på det team, som han for 21 år siden selv debuterede for.

Jacques Villeneuve forstår dog godt, hvorfor de unge kørere som Lance Stroll tager chancen tidligt i Formel 1:

- Han har pengene til at træde ind, så hvorfor skulle han vente? Sådan er tingene bare nu om dage. Hvorfor skulle du spilde en sæson i GP2, hvor du risikerer ikke at vinde, så dit ry lider et knæk.

Formel 1 Eks-verdensmesteren slår fast: Skal IKKE til Mercedes

Foto: Philip Davali Formel 1 Kevin kiggede i spåkuglen: Her tog han fejl

Formel 1 Tallene afslører vild rekord: Her er Formel 1-talent bedst nogensinde

Højt at flyve. Nico Rosberg fik en lufttur af Mercedes-teamet, efter VM-sejren var i hus. Nu kan han læse, at han ikke var verdens bedste kører i 2016 (Foto: AP) Formel 1 Stort medie kårer top 10: Her er årets bedste Formel 1-kørere

65 kommentarer
Vis kommentarer