Eks-verdensmester til Kevin og Co.: Hold kæft og kør!

Den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve langer ud efter arvtagerne i Formel 1

Jacques Villeneuve vandt VM i 1997 og afløste sin tidligere makker, briten Damon Hill, tv, på tronen (Foto: All Over Press)
Jacques Villeneuve vandt VM i 1997 og afløste sin tidligere makker, briten Damon Hill, tv, på tronen (Foto: All Over Press)

– Hold kæft, og kør. Det er ikke jeres job at udtale jer om reglerne.

Den tidligere Formel 1-verdensmester og Indy 500-vinder Jacques Villeneuve, Canada, langer i det nyeste nummer af Autosport ud efter sine arvtagere for at have kritiseret både strukturen i Formel 1-organisationen og det nye skrottede kvalifikationssystem.

Udtalelserne er kommet efter en turbulent uge, hvor kvalifikationssystemet blev rullet tilbage til det ’gamle’ og Formel 1-chefen, Bernie Ecclestones, mangeårige ’enevælde’ på ny var oppe at vende.

– Det er forfærdeligt for Formel 1, at kørerne klager. Det er ikke deres problem, hvor godt eller dårligt at showet er på tv, siger Jacques Villeneuve, der ud over at have genoptaget karrieren i den nye elektriske Formula E-serie også lejlighedsvis er ekspert på diverse tv-kanaler.

– Tag en gruppe på 20 chauffører, og der er måske to af dem, som udtaler sig. Resten holder kæft.

– Så hvorfor skulle de så have magt, lyder det fra Jacques Villeneuve, som efter nogle år tilbage i Canada som natklubejer har slået sig ned i Andorra i Pyrenæerne på grænsen mellem Spanien og Frankrig.

– Formel 1 bør stoppe med at ændre på reglerne og indrømme, at det ikke altid kan være lige spændende, siger Jacques Villeneuve.

Eksperter: Kørerne har ikke givet fair chance til det nye kval-system

Foreløbig er det blevet til en 12. plads i Melbourne og en 11. plads i Bahrain for Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevins bøn: Bare giv mig et helt normalt løb

– I alle andre ædle sportsgrene som fodbold og tennis har reglerne ikke ændret sig i 100 år, og selv når det er kedeligt, har folk respekt for fodbold og tennis, siger Jacques Villeneuve, som siger ’o.k.’ til, at kvalifikationssystemet i weekenden i Shanghai vil vende tilbage til det gamle for en tid.

Så det er tilbage til Q1, Q2 og Q3, hvor der vil være ti kørere tilbage, som vil køre om de forreste pladser på startgridden.

Forinden er der sorteret seks kørere fra med en første grovsortering i Q1 og dernæst yderligere seks kørere i Q2.

En af de kørere, som var skeptisk før sæsonstarten til den nye formel med knockout-system med ’flyvende’ udskilning hvert 90. sekund, var Kevin Magnussen.

– Der vil være mere action i starten af både Q1, Q2 og Q3, fordi folk er nødt til at komme ud og få sat den hurtige omgangstid, så de undgår at blive knockoutet som den første.

– Til gengæld tror jeg også, det bliver mindre spændende i slutningen. For i Q3 kommer alle bare til at køre ud til at starte med, og så er det det.

– Resten af sessionen kommer til at stå stille, tror jeg, med mindre folk kører ud på brugte dæk eller bruger et ekstra sæt dæk, som ellers var ment til ræset. Jeg tror, det bliver ret kedeligt hen mod slutningen, siger Kevin Magnussen.

Luca Cordero di Montezemolo er overbevist om, at hans gamle ven Michael Schumacher nok skal klare den. (Foto: AP/Andrew Medichini) Formel 1 Ferrari-bossens kovending: Schumacher klarer den

33 kommentarer
Vis kommentarer