Ekspert: Button kan ende i store McLaren-problemer

Ifølge BBC’s Formel 1-korrespondent Andrew Benson kan Jenson Button ende med at blive udstillet af Fernando Alonso, når spanieren vender tilbage

Jenson Button kan ifølge BBC's Formel 1-korrespondent Andrew Benson meget vel blive sat til vægs af Fernando Alonso i den kommende sæson. (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button kan ifølge BBC's Formel 1-korrespondent Andrew Benson meget vel blive sat til vægs af Fernando Alonso i den kommende sæson. (Foto: Jan Sommer)

Det er et rutineret makkerpar, McLaren efter alt at dømme kan stille med ved sæsonens andet Formel 1-grandprix, der køres på Sepang-banen i Malaysia i slutningen af marts.

Her ventes Fernando Alonso at være tilbage i fuld vigør efter sin ulykke i Spanien, hvorfor Kevin Magnussen igen glider ud på sidelinjen i den rolle som reserve, han også var tiltænkt inden sæson gik i gang.

Herfra vil danskeren så kunne følge to holdkammerater, der kandiderer til at være feltets stærkeste duo på baggrund af deres gode renomme og det faktum, at de to herrers rekord-liste i fællesskab tæller tre verdensmesterskaber, 47 grandprix-sejre og 3.253 indkørte point.

Men med en McLaren-racer, der ikke har vist sig fra sin gode side under optakten til årets første udfordringer, kan de to profiler alligevel meget vel skulle affinde sig med, at det britiske teams konkurrencedygtighed efterlader dem langt væk fra triumfer og kampe om topplaceringer.

Fernando Alonso mener selv, at han er klar til at gøre comeback i McLaren-raceren i Malaysia. (Foto: AP) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 22:08 Kevin bænkes snart igen: Alonso melder sig klar

Jenson Button forsøger at fange Fernando Alonso, der presser Kevin Magnussen under sidste års italienske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button forsøger at fange Fernando Alonso, der presser Kevin Magnussen under sidste års italienske grandprix. (Foto: Jan Sommer)

Kræver perfektion
Den indbyrdes duel kan ingen af de to herrer dog køre fra, og her forudser BBC’s anerkendte Formel 1-korrespondent Andrew Benson, at Jenson Button risikerer at blive udstillet af Fernando Alonso.

Det skyldes ikke mindst, at McLaren i øjeblikket har mange kvaler at kæmpe med, og når situationen er den, at materiellet driller, har den forhenværende Ferrari-kører for vane at klare sig bedst.

- Giv Jenson Button en bil, han kan lide, og han er formidabel. Hans smukke og rene stil gør ham meget svær at slå. På den led vil selv Alonso, som Lewis Hamilton oplevede det tidligere, sandsynligvis opleve tidspunkter i 2015, hvor han ganske enkelt ikke kan matche Button, siger Benson ifølge BBC.

- Men i det sekund, hvor bilen afviger fra idealet – uanset om det gælder fronten, der ikke optræder som ønsket, eller det omhandler en nervøs bagende - kommer Button i problemer. Hvor Button kræver perfektion, er Alonso omvendt en mester til at improvisere. Hans evne til både at agere proaktivt samt reagere er exceptionel, fortæller eksperten.

Fernando Alonso fik næppe stød, og kørerne boykotter næppe første løb i Australien, men McLaren kunne have gjort sig selv en tjeneste ved at melde mere klart ud om ulykken. (Foto: Allover) Formel 1 - 6. mar. 2015 - kl. 20:53 Bizarre McLaren-rygter er selvforskyldte

Fernando Alonso (tv.) og Jenson Button er ikke længere på hver deres hold i feltet. (Foto: Jan Sommer)
Fernando Alonso (tv.) og Jenson Button er ikke længere på hver deres hold i feltet. (Foto: Jan Sommer)

Ingen er bedre
De egenskaber kan der meget vel blive behov for i den kommende sæson, hvor McLaren for længst har erkendt, at der op til indledningen på årets kampagne er flere udfordringer, som endnu ikke er blevet løst. På den led kan pilen pege imod et overtag til Alonso, når det gælder den interne kamp mod Button.

- Uanset hvordan, bilen opfører sig, kan Alonso på en eller anden facon få den til at gøre det, han ønsker. Han kan køre en omgang, som ingen andre kan gøre det, og han kan gøre det kontinuerligt. Køre på grænsen omgang efter omgang. Ingen er bedre end ham til at få det bedste ud af en uperfekt bil, siger Benson.

- Såfremt McLaren-raceren er alt andet end perfekt sat op i forhold til Buttons stil, kan englænderen ende i store problemer. Faren ved det scenarium er, at Alonso vil få Button til at se meget ordinær ud. Akkurat som han gjorde det med Kimi Räikkönnen i det meste af 2014, lyder det fra Benson.

Kevin Magnussen får opbakning fra både Jenson Button og Fernando Alonso (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 10. mar. 2015 - kl. 12:38 Button tror på succes: Dejligt at se Kevin tilbage
Fernando Alonso sluttede sidste sæson på 6. plads i den samlede VM-stilling, hvor han med 161 point klemte sig ind mellem den daværende Red Bull-kører Sebastian Vettel og Williams’ Felipe Massa.

Et trin længere nede i tabellen tog Jenson Button plads qua sin total på 126 point. Ingen af de to nuværende McLaren-kørere formåede at vinde et løb i 2014.

Her kan du gense en af forrige sæsons mest medrivende omgange, hvor Kevin Magnusen, Jenson Button og Fernando Alonso var i vild kamp mod hinanden:

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere