Ekspert flænser McLaren: Kevin bliver røvrendt

Ifølge racerkører og Formel 1-ekspert Ronnie Bremer har McLaren-Honda nu i to omgange optrådt uværdigt over for Kevin Magnussen

Kevin Magnussen er blevet udsat for en elendig behandling af McLaren, mener Ronnie Bremer. (Foto: ALL OVER)
Kevin Magnussen er blevet udsat for en elendig behandling af McLaren, mener Ronnie Bremer. (Foto: ALL OVER)

En masse fine ord, et skriftligt klap på skulderen og et løfte om en hjælpende hånd i fremtiden. Sådan fremstod McLaren-Hondas afskedssalut til Kevin Magnussen.

- Han er en meget talentfuld racerkører, som fortjener at få en Formel 1-karriere, som han også selv har sagt, lød det blandt andet fra Ron Dennis i pressemeddelelsen.

Sandheden er bare, at den ikke kommer til at foregå ved McLaren. Der var ikke plads til danskeren, som fik den triste besked på sin fødselsdag via en mail fra Dennis' personlige assistent.

Tilbage står Kevin Magnussen med en uvis fremtid foran sig. Formel 1-drømmen lever stadig, men sæderne i feltet er få, og tiden er knap. Derfor mener racerkører og Formel 1-ekspert Ronnie Bremer også, at hans landsmand er blevet elendigt behandlet.

- Holdet har røvrendt Kevin to gange nu. McLaren har været meget sene til at finde ud af nogle ting, og det har så låst ham. Forrige år ventede de jo helt frem december og sidste øjeblik, før de meldte noget ud, siger Bremer til Ekstra Bladet.

- Denne gang røvrender de ham så igen. De har trukket det i langdrag, men har længe vist, hvad de skulle. Det er som om, de har tænkt, at hvis ikke de selv kan have Kevin i folden, må ingen andre få ham, lyder det fra racerkøreren.

Se også: Kevin afslører: McLaren-brud kom på min fødselsdag - via mail!

Kevin Magnussen er færdig hos McLaren efter denne sæson. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er færdig hos McLaren efter denne sæson. (Foto: Jan Sommer)

Dårlig opførsel
Bremer erkender, at man i motorsporten har det med at foretage valg, der kommer til udtryk på den hårde måde. Men alligevel havde han gerne set, at McLarens farvel til Kevin Magnussen havde været fyldt med mere respekt.

- Det er en kold og kynisk verden, og det er ikke altid, at der bliver tænkt over, hvordan tingene bliver gjort. For mig at se er McLaren ikke sig selv i øjeblikket. De meldinger, teamet kommer med, har vist sig at pege i forskellige retninger, siger Bremer.

- De (McLaren, red.) har været gode til at vente så længe, at han ikke rigtig selv kan foretage sig noget. De står lidt i gæld til ham, men det er der selvfølgelig ikke noget, der hedder i den her verden.

- Alligevel kan de ikke være det bekendt. Kevin er stadig et af de største talenter, jeg nogensinde har set på verdensplan, og så ødelægger man det på denne måde, fortæller Bremer.

Selv er Kevin Magnussen dog fortsat optimistisk med henblik på den kommende sæson. Førsteprioriteten er stadigvæk Formel 1, og i et interview med motorsport.com fortæller danskeren, at han endnu har et par gode kort på hånden.

- Jeg har haft gode snakke med en række Formel 1-teams, og nogle af dem fortsætter. Så der har jeg chancer. Formel 1 er stadig mit mål. Mine ambitioner har ikke ændret sig, siger Magnussen.

Se også: Kevins åbning: Lotus-stjerne vil have rutineret kollega

Kevin Magnussen lagde fra land med en andenplads i sit første grandprix for McLaren, men bedriften i Australien i 2014 synes langt væk lige nu. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen lagde fra land med en andenplads i sit første grandprix for McLaren, men bedriften i Australien i 2014 synes langt væk lige nu. (Foto: Jan Sommer)

Svært spil
Også danskerens manager, Dorte Riis, er fortrøstningsfuld på sin klients vegne. I et interview med Ritzau erkender hun dog, at den kommende periode byder på vanskelige beslutninger.

- Hvis Kevin føler, at det er muligt at få et af de tilbageværende sæder i Formel 1, skal han højst sandsynligt vente på besked noget tid endnu, samtidigt med at han risikerer, at en anden mulighed uden for Formel 1, der måske ligger til højrebenet, forpasser sig, siger Riis.

- Spørgsmålet for Kevin er, hvor længe han tør vente. Omvendt sikrer Kevins kvaliteter, at der kan være teams udenfor Formel 1, der er klar til at vente på udfaldet i Formel 1, fortæller manageren.

Skulle chancen for en plads i feltet i 2016 glippe, ville det dog overraske manageren, hvis ikke Magnussen er at finde i en racerbil et andet sted. Langt fra alle døre er lukkede, indikeres det.

- Det er hævet over enhver tvivl, at Kevin går efter en plads i Formel 1, indtil sidste mulighed er udtømt. Bliver der ikke plads til Kevin i Formel 1, er der gode muligheder andre steder, siger Riis.

98 kommentarer
Vis kommentarer