Ekspert: Her er følgerne af Kevins nederlag

Ifølge Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt vil resultatet af lørdagens kvalifikation ramme Kevin Magnussen på flere punkter

Kevin Magnussen blev slået af sin holdkammerat Jolyon Palmer i sæsonens første reelle styrkeprøve mellem de to. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen blev slået af sin holdkammerat Jolyon Palmer i sæsonens første reelle styrkeprøve mellem de to. (Foto: Jan Sommer)

Det tegner til at blive et særdeles tæt parløb mellem Kevin Magnussen og Jolyon Palmer i denne sæson, hvis man drager en tidlig konklusion i kølvandet på lørdagens kvalifikation i Melbourne.

Her kastede de to Renault-kørere kastede deres franske racere ind side om side som nummer 14 og 15. Lige godt en tiendedel af et sekund adskilte de to holdkammerater, da regnskabet skulle gøres op. I Palmers favør vel og mærke.

Dermed tog briten første stik i den indbyrdes duel mellem de to profiler, hvis fremtid på holdet af flere eksperter er vurderet til at afhænge af, hvem der klarer sig bedst i det interne regnskab.

Og man skal ikke tage fejl af, at duellen er i fuld gang allerede nu, inden det første grandprix overhovedet har taget sin begyndelse. Der skal kæmpes med næb og klør for at tage teten, og derfor ser Ekstra Bladets formel 1-ekspert Jason Watt da også med en vis skepsis på udfaldet af den første rigtige duel mellem Palmer og Magnussen.

- Jeg var da personligt lidt skuffet. Men jeg ved jo om nogen, at der kan være mange årsager til det her. Der kan være tale om en kørefejl på en omgang. Det kan dreje sig om noget mekanisk, som vi ikke kan gennemskue udefra. Så der kan være mange grunde til det her, siger Watt, som dog ingenlunde vil påbegynde at male fanden på væggen.

- Jeg vil sige, at der lige skal ro på. Kevin havde styr på Jolyon Palmer i træningerne og også den første del af kvalifikationen. Så jeg er ikke urolig på den måde. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at Kevin havde slået ham med 6/10 af et sekund hver gang. Men nu står der altså 1-0 til Palmer, lyder det fra Watt.

Se også: Kevin tabte første sæt i kaotisk kval

Hverken Kevin Magnussen eller Jolyon Palmer formåee at komme blandt de 10 bedste ved lørdagens kvalifikation. (Foto: Jan Sommer)
Hverken Kevin Magnussen eller Jolyon Palmer formåee at komme blandt de 10 bedste ved lørdagens kvalifikation. (Foto: Jan Sommer)
 

Ifølge eksperten vil lørdagens 'gevinst' til Palmer lune godt på britens konto. Debutanten havde brug for plusser i bogen efter en svær opstart forud for den første reelle styrkeprøve i Australien.

- Det vil helt klart rykke ved noget mellem de to. Palmer får noget mere selvtillid af det her. Han bliver klappet på ryggen nede i pitten, mens Kevin omvendt må sande, at der er tale om en svipser fra hans side, siger Watt.

- Det er lidt ligesom et maratonløb. Magnussen lagde godt fra land, men så er Palmer så kommet bagfra og har hentet ham efter 20 kilometer.

- I den nuværende situation er det Palmer, der synes at kunne forbedre sig mest af de to. Kevin fik kørt klart flest omgange af duoen under de to testkørsler op til sæsonen, mens han også har erfaringen på sin side. På den måde er der mere at hente for Palmer, fortæller eksperten.

Mens det blev endestation for både Magnussen og Palmer i anden del af udskilningsløbet i den nye form for kvalifikation, gik det anderledes bedre for den regerende verdensmester Lewis Hamilton. Briten starter søndag på pole for 50. gang i karrieren.

Bag ham tager Mercedes-kollegaen Nico Rosberg plads, mens der er ren Ferrari-front i anden startrække. Sidste sæsons 'rookie of the year' Max Verstappen starter i 5. position.

Kevin Magnussen og Ron Dennis ses her i 2014, hvor danskeren havde sin debut-sæson i Formel 1. (Foto: All Over Press) Formel 1 - 17. mar. 2016 - kl. 17:38 Trak kritik tilbage: McLaren-chef med ny bizar Kevin-bemærkning

Lewis Hamilton starter forrest og har dermed bedst mulige betingelser for at åbne årets første Formel 1-grandprix med en sejr. (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton starter forrest og har dermed bedst mulige betingelser for at åbne årets første Formel 1-grandprix med en sejr. (Foto: Jan Sommer)

Se Kevin Magnussen sætte ord på kvalifikationen her:

Sådan gik kvalifikationen

Kevin Magnussen starter i gridden bag tidligere holdkammerat Jenson Button, når Formel 1-feltet søndag tager hul på sæsonen i Melbourne. Også nuværende holdkammerat Jolyon Palmer starter lige foran danskeren.

Sådan sluttede lørdagens kvalifikation:

* 1. Lewis Hamilton (Mercedes)

* 2. Nico Rosberg (Mercedes)

* 3. Sebastian Vettel (Ferrari)

* 4. Kimi Räikkönen (Ferrari)

* 5. Max Verstappen (Toro Rosso)

* 6. Felipe Massa (Williams)

* 7. Carlos Sainz jr. (Toro Rosso)

* 8. Daniel Ricciardo (Red Bull)

* 9. Sergio Perez (Force India)

* 10. Nico Hülkenberg (Force India)

* 11. Valtteri Bottas (Williams)

* 12. Fernando Alonso (McLaren)

* 13. Jenson Button (McLaren)

* 14. Jolyon Palmer (Renault)

* 15. Kevin Magnussen (Renault)

* 16. Marcus Ericsson (Sauber)

* 17. Felipe Nasr (Sauber)

* 18. Daniil Kvyat (Red Bull)

* 19. Romain Grosjean (Haas)

* 20. Esteban Gutierrez (Haas)

* 21. Pascal Wehrlein (Manor)

* 22. Rio Haryanto (Manor)

Rio Haryanto blev noteret for 21. bedste tid, men blev idømt en straf på tre pladser for en kollision i pitten og starte derfor sidst.

94 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere