Ekspert: Her er Kevins vej tilbage til Formel 1

Worst case ender Kevin Magnussen med endnu et år uden tid i en racer. DTM er bedste chance, mener Ronnie Bremer

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

Døren er så småt ved at være lukket.

Formel 1 2016 ligner ikke en manege, Kevin Magnussen får lov at rende rundt i de kommende 11-12 måneder efter en lang 2015-sæson, hvor han som reserve hos McLaren endte med at blive præsenteret for en fyreseddel på sin 23 års-fødselsdag - på email.

Af de teams, der er med i næste sæson, er det lille Manor-team ene om ikke at have fyldt pladserne op, mens tre andre teams, Haas F1, Williams og Renault mangler en reserve. Det bliver dog næppe det sidste. I hvert fald udtalte Magnussen selv til Ekstra Bladet kort før jul, at '2016 nok skal blive et noget mere spændende år, end 2015 har været'.

For racerkører og Formel 1-ekspert Ronnie Bremer, er Manor bestemt en mulighed, der skal gribes, hvis chancen opstår.

- Der er jo stadig en mulighed hos Manor-teamet. Pladserne er stadig ledige. Alt er som sådan stadig realistisk. Det er bare et spørgsmål om penge, siger Bremer med en reference til historien om Indonesiens sportsminister Imam Nahrawi, der tidligere på måneden meldte ud, at landet er klar til at smide 15 millioner euro - svarende til mere end 110 millioner kroner - for et sæde til GP2-køreren Rio Haryanto hos Manor-teamet i 2016.

- Det vil så også betyde, at han kommer tilbage i Formel 1. Og så kan det udvikle sig derfra. Det er ikke noget top-team, men de har nye motorer, så jeg tror ikke, de vil blive liggende i bunden.

'Der skal snart til at ske noget'
- Desuden er det bedre at være i Formel 1 end ikke at være i Formel 1, siger Ronnie Bremer. - Men der skal snart til at ske noget, ellers bliver det svært, kommer det.

Magnussen sluttede året fint af med tests hos både Mercedes og Porsche, der især hos Porsche var en succes.

- Jeg var da lidt nervøs, men da jeg først kom i gang, så var der ikke noget. Fem omgange, så var den der igen. Jeg var hurtigst, og det var ret vigtigt. Jeg kørte i alt to gange ti omgange. Alle tre kørere har fået de samme vilkår, så det var helt lige for alle, sagde han til TV2 Sport.

Siden valgte tyskerne dog i lyset af Audis voldsomme modvind at trække den ene af de tre racere fra Le Mans næste sommer, hvorfor chancerne ikke ligefrem blev bedre.

Kort inden jul var det så Mercedes' DTM-racer, han satte sig i - og imponerede med i spanske Jerez. Således udtrykte såvel Mercedes' DTM boss Ulrich Fritz samt Mercedes' DTM-veteran Gary Paffett tilfredshed med danskeren. Ud af de seks kørere til 'young drivers'-testen fremhævede Paffett over for motorsport.com Raffaele Marciello og Kevin Magnussen.

Og netop Mercedes er det mest realistiske bud på næste sæson, mener Ronnie Bremer.

- Mercedes kunne være noget. De har vist en interesse. Det er nok den letteste vej tilbage til Formel 1 - og nok også den mest realistiske, siger han.

Negativ omtale bedre end ingenting
- Man skal huske på, at Kevin er en ung mand. Mange ser lidt ned på mulighederne, fordi Kevin er så ung, og DTM og Le Mans primært er for aldrende kørere. Kevin er kun 23 år, og det er ret tidligt, siger Bremer.

I forhold til Ron Dennis' bredside i slutningen af november kom Magnussen fornuftigt ud af det, mener Ronnie Bremer.

- Det var i den sammenhæng Kevins held, at han også var ude efter Lewis Hamilton. Jeg ved ikke, hvad han ville med det, men han trak da følehornene til sig igen.

- Omvendt er negativ omtale bedre end slet ingen omtale. Og der er ingen tvivl om, at Kevin fortsat er et varmt navn. Det afgørende bliver om han kan fortsætte med at holde det varmt. Han gjorde ikke noget forkert i denne sammenhæng, da Ron udtalte sig. Han kom ikke med modargumenter. Han var klog nok til at tie stille, siger Ronnie Bremer.

I hans optik handler det for Kevin om at holde gryden i kog.

- Worst case er endnu en sæson uden at køre. Der er ingen tvivl om, at han fortsat er et super talent. Risikoen er selvfølgelig, at han står helt stille og bliver glemt. Det er dem, der kører, man taler om. Kører man ikke, kan det være svært. Og det vil være spild af talent, siger Ronnie Bremer.

Her fortæller Kevin Magnussen om sine planer for det kommende år (video: Philip Davali)