Ekspert: Kevin kan glemme alt om podiet

McLarens nye samarbejde med Honda betyder, at holdet er langt fra toppen i Formel 1, mener John Nielsen

Kevin Magnussen er blevet kastet direkte tilbage i Formel 1-manegen, men danskeren og McLaren får det efter alt at dømme svært i Australien. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er blevet kastet direkte tilbage i Formel 1-manegen, men danskeren og McLaren får det efter alt at dømme svært i Australien. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen kommer ikke til at køre fra alt og alle i sæsonens Formel 1-premiere om halvanden uge i Melbourne. Det vurderer den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen.

For et år siden fik den 22-årige dansker ellers en fremragende debut i Formel 1 med en andenplads i Australien, men en gentagelse af den bedrift virker som det rene utopi ifølge John Nielsen, der begår sig som ekspert på TV3 Sport.

- McLaren har i øjeblikket ikke en bil, der kan gøre det. De er ikke så langt med den nye Honda-motor endnu. Hvis McLaren er heldige, kan de placere sig midt i feltet, men ellers er det fra 10.-pladsen og ned, siger John Nielsen.

De nuværende holdkammerater vender situationen hos McLaren under afslutningen på sidste sæson. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 15:19 God vind fra Alonso: Held og lykke, min ven!

Magnussen har fået en uventet chance, efter at danskeren forud for denne sæson blev degraderet til reserve- og testkører. Den tidligere spanske verdensmester Fernando Alonso er kommet ind på holdet ved siden af briten Jenson Button, men spanieren kommer ikke til at køre i Australien på grund af efterveerne fra en hjernerystelse.

Den interne kamp mellem Button og Magnussen bliver ifølge John Nielsen spændende at følge i Melbourne.

- Der bliver en kamp. Det er dér, Kevin kan sætte et sætte et mærke, og vise McLaren, at han er der endnu og er mindst lige så hurtigt, som ham holdet har valgt i stedet, siger John Nielsen.

- I den her sæson kan Kevin ikke ændre på sæderne uanset, hvordan det går i Melbourne, tilføjer han.

Kevin Magnussen jubler over 3. pladsen, der efterfølgende blev lavet om til en 2. plads for godt et år siden (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 14:49 F1-verdenen jubler over Kevin-comeback: Han må have god voodoo!

Den tidligere Le Mans-vinder vurderer, at deltagelsen i Formel 1-premieren vil gøre det muligt for Kevin Magnussen at give en bedre og mere kvalificeret feedback, når han resten sæsonen skal teste i holdets simulator.

Det vil ifølge John Nielsen ikke give mening for Magnussen at skifte til det tidligere Marussia-hold, nu Manor, i jagten på køretid i Formel 1 i 2015.

- Det vil der ikke komme noget ud af. Det vil give ham træning på de forskellige dæktyper, men det vil endnu mere frustration, for efter fem omgange vil de begynde at dytte efter ham, fordi han kører for langsomt, siger Nielsen.

Kevin Magnussen har herlige minder fra Melbourne, hvor han for et år siden bragede ind på Formel 1-scenen med en imponerende 2. plads. Her kan du gense den fantastiske debut:

Kevin ville tilbage i Formel 1 - Sådan forestillede han sig, at det ville gå, da han blev degraderet

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere