Ekspert: Kevins Formel 1-skifte er et skridt ned

John Nielsen ser helst, at Kevin Magnussen fortsætter hos Renault, men en aftale med Haas vil sikre danskerens udvikling i Formel 1

Ekspert uenig: Derfor er Haas et godt skifte for Kevin

Nogle gange er man nødt til at tage ét skridt tilbage for at kunne tage to frem.

Sådan vil det være for den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen, hvis han lukker den aftale med Haas F1, som parterne ifølge Ekstra Bladets kilder er tæt på at nå i mål med.

Se også: Magnussen tæt på Haas-skifte

Det mener i hvert fald Formel 1-ekspert og kommentator for Viasat John Nielsen.

- Haas har gjort det fremragende i år, når man tager højde for, at det er et debuterende team. Men i sæson to kan de muligvis ikke læne sig op ad Ferrari i lige så høj grad, og man skal givetvis til at producere flere komponenter selv. Derfor kommer den store eksamen først i 2017, siger John Nielsen og fortsætter:

- Haas er ikke noget fabriksteam, ligesom Renault er det. Et fabriksteam er altid at foretrække - og jeg mener da også helt klart, at fremtiden er mere spændende hos Renault end Haas. Men det er selvfølgelig bedre at skrive kontrakt med Haas end at gå arbejdsløs næste sæson, siger Formel 1-eksperten.

Se også: Haas-teamchef: Vi taler med flere end Kevin

To gange har den 24-årige danskers nuværende team, Renault, ladet en option udløbe på danskerens arbejdskraft, og han var blandt emnerne til at fortsætte på det franske fabriksteam sammen med Nico Hülkenberg - men Kevin Magnussen er ikke førstevalg.

John Nielsen er dog ikke sikker på, at døren til et sæde hos franskmændene er hermetisk lukket.

- Han er ikke det åbenlyse valg. Men der er stadig en mulighed, og den bør Kevin følge helt til dørs, for Renault vil være bedre næste sæson, siger John Nielsen og understreger at Haas ikke er en dårlig løsning for danskeren:

- Kevin vil vinde VM. Det er ikke nok bare at køre i en Formel 1-bil. Men for at ambitionen skal indfries, skal udviklingen fortsætte. Det gør han bedre ved at holde sig i gamet hos Haas end at stå uden kontrakt. Kevin skal til at bevise sit værd, og han kommer på en hård opgave hos Haas, der har den etablerede Romain Grosjean som førstekører, siger John Nielsen.

Formel 1 - 31. okt. 2016 - kl. 23:35 Forudser Kevin-stress: Her vil han få ro

Uanset hvor Kevin Magnussens Formel 1-fremtid ligger, så er det altså en tvingende nødvendighed for danskeren at forblive en del af F1-feltet i 2017, siger John Nielsen.

- Der er kun 22 pladser i verdens fineste motorsportsselskab. Det skal vi ikke glemme. Men 2017-sæsonen er bare så vigtig for Kevin, når han har et mål om at vinde VM på et tidspunkt. Han skal derfor til at bevise, han er mere end et talent. Det kan han godt gøre hos Haas, og når 2018-sæsonen kommer, er der et hav af kørerkontrakter, der udløber, og her står Kevin forhåbentlig på spring til noget endnu større og endnu bedre end Haas, hvis han har præsteret, siger John Nielsen.

Hverken Haas F1 eller Magnussens bagland har ønsket at kommentere udsigten til et kommende samarbejde mellem parterne. Aftalen forventes at falde helt på plads i forbindelse med Brasiliens Grand Prix, som køres i den kommende weekend.

Haas F1

Bag det amerikanske Formel 1-team står Gene Haas. Den 62-årige ingeniør skabte sin milliard-formue ved at designe og bygge CNC-drejebænke i sit firma Haas Automation. Grundlagde Nascar-holdet Haas CNC Racing, som i dag er fusioneret til Stewart-Haas Racing.

Haas ejer blandt andet en vindtunnel i North Carolina, som tidligere har været brugt af Formel 1-hold, og han havde oprindeligt planer om lade holdet have base i USA. Han blev rådet fra det og købte i stedet fallerede Marussias hovedkvarter i Banbury, som ligger mellem London og Birmingham tæt på Silverstone.

Teamet har indgået partnerskab med Ferrari om både levering af motor og teknisk assistance.

Kevin Magnussen var sidste år Haas F1’s andetvalg, men det lykkes teamet at lokke Romain Grosjean fra Lotus. Ferrari valgte den anden kører. Mexicaneren Esteban Gutierrez, som var reservekører hos italienerne i 2015 efter fyresedlen hos Sauber. Gutierrez har telemogulen Carlos Slim i ryggen, men hans nuværende aftale med Ferrari udløber efter denne sæson.

Se også: Kevin forrest i køen: Nu falder F1-brikkerne på plads

Se interview med Haas' teamchef fra Mexico:

65 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere