Annonce:
Annonce:

Ekspert om spydig Renault-melding: Slug den, Kevin

- Det er en test af Kevins psyke, siger Jason Watt om Renaults bemærkning om, at Magnussen ikke var teamets førsteprioritet

Se Kevin Magnussen sætte ord på sine forventninger til den kommende Formel 1-sæson. (TV: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Formel 1

Smilene var brede og humøret i top, da Kevin Magnussen og Renaults teamchef Frédéric Vasseur gjorde hinanden selskab under sidste uges kørerpræsentation hos det nye Formel 1-team.

Den 46-årige boss, der ligesom Magnussen er ny mand i folden hos det franske mandskab, lagde ikke skjul på, at han i danskeren så en motiveret kører med et så stort potentiale, at det kunne føre til verdensmesterskaber.

Faktum er imidlertid, at Magnussen slet ikke var Renaults førsteprioritet. Det fremgår af et interview med den belgiske avis La Dernière Heure, hvor Frédéric Vasseur fortæller, at McLaren-reserven Stoffel Vandoorne stod foran i køen.

Annonce:

- Vi blev nødt til at slå den idé ud af hovedet igen. Han (Vandoorne, red.) har kontrakt med McLaren, og de ville ikke lade ham gå, Vi havde brug for én, der var ledig, og derfor endte vi med Kevin (Magnussen, red.), siger Vasseur.

Ærlig Kevin: Ingen hjælp fra McLaren

Den franske fanfare er endnu et eksempel på det barske spil, der foregår, når stoledansen om Formel 1-sæderne er i gang. Og den kontante bemærkning er kun med til at lægge yderligere pres på Kevin Magnussen, mener Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt.

- Det er en test af Kevins psyke. Realiteterne er, at han nu har brug for at være endnu mere mental stærk. Jeg har svært ved at se, at det kan vendes til en fordel for ham. Sådan en kommentar vil altid irritere dig som kører, siger Watt.

Formel 1-eksperten er dog af den opfattelse, at den nyslåede Renault-kører ikke bør skænke de franske formuleringer alt for meget fokus.

I motorsporten gælder det om at se fremad i stedet for at skue tilbage, og ifølge Watt kommer det stærke bånd mellem Vandoorne og Vasseur næppe som en overraskelse for Magnussen.

Annonce:

- Det vil være dumt af Kevin, hvis han tager den her sag op. Han skal bare sluge bemærkningen. Og det kan lige så godt være sagt for at give Vandoorne et skulderklap og ikke for at ramme Kevin. Jeg tror ikke, at det er tilfældigt, at ordene blev sagt til et belgisk medie, siger Watt.

Mangemilliardæren bag Kevin: Afpresset, truet og forsøgt kidnappet

Renault-bossen Frédéric Vasseur har stor fidus til Kevin Magnussen, men havde angiveligt hellere foretrukket Stoffel Vandoorne. (Foto: Jan Sommer)
Renault-bossen Frédéric Vasseur har stor fidus til Kevin Magnussen, men havde angiveligt hellere foretrukket Stoffel Vandoorne. (Foto: Jan Sommer)

Suveræn verdensmester
Uanset hvilket nummer, Magnussen har været Renaults ønskeliste, er faktum, at han har fået en gylden chance. Af samme grund tror Watt ikke på, at bemærkningen om, at den danske kører ikke var førstevalget, får konsekvenser.

- Magnussen kan gennemskue det her. Hvis du scorer en lækker dame, kan det godt være, at hun har en flot ekskæreste. Men hvad så? Nu er det dig, som er inde i varmen, lyder Watts alternative sammenligning.

- Jeg tror ikke, at Kevin tager det her personligt. Hvis Vasseur og Vandoorne ikke havde haft noget med hinanden at gøre, kunne det være anderledes. Men som jeg ser det, er det meget naturligt, at Vasseur har sympati for belgieren, siger Watt.

Annonce:

Kevin føler med udstødt Formel 1-stjerne
23-årige Stoffel Vandoorne tog over som test- og reservekører hos McLaren-Honda, da Magnussen blev fyret og går for at være et af motorsportens allerstørste talenter.

Senest eksemplificeret, da belgieren sidste år satte pointrekord og på suveræn vis vandt GP2-verdensmesterskabet. Det skete som kører for teamet ART Grand Prix, der indtil i år har været ledet af netop Frédéric Vasseur.

Magnussen får sin første mulighed for at vise, at den franske boss gjorde rigtigt i at vælge danskeren, når det australske Formel 1-grandprix afvikles 20. marts i Melbourne.

Inden da skal den nyslåede Renault-kører dog teste for sit team. Det sker både i simulator, men også ude i virkeligheden, når Circuit de Catalunya lægger asfalt til i dagene 22,-25. februar.

Se Magnussen sætte ord på sin nye Renault-holdkammerat Jolyon Palmer:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: