Ekstra Bladet afslører: Her er Kevin Magnussens fremtidsplan

McLaren vælger Jenson Button som makker til Fernando Alonso, mens Kevin Magnussen bliver reservekører for Formel 1-teamet og GT-kører for Honda i Japan

Drengedrømmen om Formel 1 er slut for Kevin Magnussen i denne omgang. (Foto: Jan Sommer).
Drengedrømmen om Formel 1 er slut for Kevin Magnussen i denne omgang. (Foto: Jan Sommer).

Måneders spekulationer om Kevin Magnussens fremtid er slut, og desværre for den 22-årige danske racerkører er hans drengedrøm om Formel 1 slut i denne omgang. Ekstra Bladet kan afsløre, at Magnussen i stedet for et sæde i motorsportens fornemste klasse i næste sæson skal køre Super GT-serien i Japan for Honda.

Samtidig bliver han reservekører for McLaren, som i næste sæson skifter Mercedes ud med Honda som motorleverandør.

Jenson Button må vinke farvel til halvdelen af hyren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Her er prisen Button betaler for sit sæde

Magnussen er dermed ikke opgivet af McLaren, men kan holde sig klar i kulissen til at springe til, når og hvis chancen byder sig. Nyheden om, at McLaren i sidste ende valgte Button, som ellers i vide kredse var dømt ude, slap ud på de sociale medier onsdag aften, da både spanske og britiske medier slog det fast som en kendsgerning.

Super GT er en sportsvognsklasse med biler, som de kendes fra Le Mans. Der er to typer biler i Super GT, nemlig GT500 og GT300 med et maksimalt antal hestekræfter svarende til typebetegnelsen. Honda kører med begge typer bil.

Løbene er op til 1000 kilometer lange og afvikles fortrinsvis i Japan. Afdelinger har også været kørt i Malaysia, og der arbejdes konstant på at brede løbsserien ud til andre lande i Asien. Honda vandt GT500-mesterskabet i 2010, mens teamet tog titlen i GT300 i 2013.

Super GT-serien er fortrinsvis bemandet med japanske kørere, som især for GT500-klassens vedkommende hyldes som superstjerner. John Nielsen blev GT500-mester sammen med David Brabham i 1996 for McLaren.

Kevin tweetede selv, at han nok skulle vende tilbage med dette tweet

På linket herunder kan du følge de seneste begivenheder live.

(Foto: Jonas Olufson) Formel 1 FAKTA: Kevin Magnussen droppet hos McLaren

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

FAKTA: Her er alt om Kevin Magnussens karriere

Den danske racerkører Kevin Magnussen blev torsdag degraderet til reserve af Formel 1-teamet McLaren, der i stedet lader Fernando Alonso og Jenson Button være teamets kørere i 2015.

Her er Magnussens blå bog:

* Navn: Kevin Magnussen.

* Født 5. oktober 1992 i Roskilde.

* Søn af den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen.

* Karrieren i tal:

- 2008: Dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

- 2009: Samlet nummer syv i Formel Renault 2.0 Eurocup. Samlet nummer to i Formel Renault 2.0 og kåret til årets rookie. Bliver en del af Formel 1-teamets McLarens såkaldte Young Driver Programme.

- 2010: Samlet nummer tre i det tyske Formel 3-mesterskab med tre sejre og otte podieplaceringer i alt. Årets rookie.

- 2011: Samlet nummer to i det britiske Formel 3-mesterskab med syv sejre og ni podieplaceringer i alt.

- 2012: Samlet syver i Formel Renault 3.5 med én sejr og tre podieplaceringer i alt. Bliver såkaldt McLaren Development Driver.

- 2013: Vinder mesterskabet i Formel Renault 3.5 med fem sejre og 13 podieplaceringer i alt. Reservekører for McLaren.

- 2014: Får en forrygende debut i Formel 1 med en andenplads i det australske grandprix i Melbourne. Slutter sæsonen på en samlet 11.-plads.

- 2015: Test- og reservekører for McLaren.

Kilde: kevinmagnussen.com og f1.com

0 kommentarer
Vis kommentarer