Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert: Kevin skal være bedst

Jason Watt giver sit bud på, hvordan styrkeforholdet er mellem Kevin Magnussen og hans teamkammerat og konkurrent, Jolyon Palmer, ser ud

Annonce:
Følg Formel 1

Kevin Magnussen er tilbage i Formel 1, hvor han skal køre for Renault sammen med den 25-årige brite Jolyon Palmer. Og netop Palmer er manden Magnussen skal måle sig mod og helst slå, selvom de to også bliver teamkammerater.

Den direkte duel mellem danskeren og briten vurderer Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt her. Han er overbevist om, at Mini-Mag har en klar fordel i forhold til at blive teamets førstekører.

- Kevin er jo på papiret hurtigere og har mere råt talent end Palmer. I sagens natur skal Kevin med sin erfaring fra Formel 1 være køreren, der skal føre teamet frem. Hans erfaring bør gøre, at han skal være bedst til at udvikle og give feedback på bilen, siger Watt til Ekstra Bladet.

Kevin om sine nye holdkammerater og det ikke længere at være rookie (Foto: Jan Sommer/ Redigering: Mikkel Cramon)

Annonce:

Kevins gode ven: Folk har revet og flået i ham

Selvom Watt forventer, at Kevin bliver Renaults førstekører og talisman, er det alligevel ikke givet på forhånd, at danskeren banker briten i den interne duel.

- Omvendt har man før set andenkørere komme bagfra og blive førstekører. Så man skal aldrig sige aldrig. Men Kevin skal og bør køre fra Palmer. Det er hans vej til at blive teamets spydspids.

Hvis nogen måske frygter, at Kevin Magnussen er rusten, fordi det er noget tid siden, han har trykket pedalerne i bund i en Formel 1-racer, kan de tage det roligt, hvis man spørger Watt. For Kevin er helt klar.

- Rusten er han ikke. Han er sulten. At han ikke er rusten blev bekræftet ved hans seneste test i Mercedes' DTM-racer og i Porsches Le Mans-racer, hvor han satte hurtigste tider af alle kørere.

Kevin om sine forventninger til den nye Renault-sæson (Foto: Jan Sommer/Redigering: Mikkel Cramon)

Annonce:

Kendisser og kollegaer jubler over Kevin

Derfor tror Watt også, at Kevin får det bedste ud af sin Renault-racer.

- Vi kommer nok til at finde Kevin Magnussen et sted midt i Formel 1-feltet, for bilen skal vi ikke forvente os særligt meget af på nuværende tidspunkt. Det er et langsigtet arbejde, der bliver støbt fundamentet til, siger Watt.

Kevin er klar
Dagens hovedperson, Kevin Magnussen, var, uden ikke overraskende lykkelig over, at han har genvundet et sæde i Formel 1.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme tilbage i en racerbil med mit navn på, som jeg ved, der er min.

- Jeg glæder mig til at komme i simulatoren. Det troede jeg aldrig, jeg skulle sige, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg har gået et helt år og ladet op til det her, selv om det er mere, end jeg turde håbe på. Det gør bare, at det er utroligt dejligt at være tilbage. Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme til Barcelona for at køre bilen første gang, siger han.

Kevin glæder sig: Her kan jeg blive verdensmester

Renaults øverste chef Carlos Ghosn forventer podier fra 2018-sæsonen, og på det tidspunkt er der ingen garanti for, at danskeren stadig er på teamet. Dette år kommer til at dreje sig om genopbygning af Lotus, hvilket afspejler sig i Kevin Magnussens forventninger til sæsonen.

- Jeg har svært ved at sige, hvor vi kommer til at starte. Jeg er helt ny på teamet, og når jeg tager til Enstone og arbejder, får jeg en lidt bedre idé om, hvor vi er. Men jeg vil ikke rigtig vide det, før vi er i Australien. Og der vil vi nærmest ikke vide det. Det gælder om at tage det ræs for ræs, siger han.

Annonce:

- Både Jolyon og jeg er relativt nye. Jolyon har erfaring med teamet, fordi han har været testkører, hvilket er godt for ham. Jeg har erfaring fra et andet topteam, og det vil vi selvfølgelig prøve at bruge så godt som vi kan.

Klar besked til Kevin: Renault-bossen vil på podiet

Konkrete mål for kørerne er endnu ikke opstillet.

- Svært at sige, hvad de forventer, men jeg ved, hvad jeg forventer … Det er at gå ind til hvert løb og gøre mit bedste. Jeg tror, jeg kan gøre det godt. Vi er i et team, der forventer at vinde, så de forventer selvfølgelig meget af os, siger Kevin Magnussen.

Magnussen og Palmer kommer i duel med hinanden og de andre teams' kørere, når det går løs under årets første grandprix i Australien, hvor der køres fra den 18.-20. marts.

Kevin om at køre i gul Renault med Jack & Jones-logo (Foto: Jan Sommer/Redigering: Mikkel Cramon)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: