Ellevild stjerne: Sammenligner brutal Renault-racer med Mercedes

De nye F1-regler har gjort Renault-bilen brutalt hurtig ifølge Nico Hülkenberg

Renaults nye F1-racer lader til at have mere fart end den bil, Kevin Magnussen (billedet) kørte i i fjor. Arkivfoto: AP Photo/Wong Maye-E
Renaults nye F1-racer lader til at have mere fart end den bil, Kevin Magnussen (billedet) kørte i i fjor. Arkivfoto: AP Photo/Wong Maye-E

Det storslåede comeback til Formel 1 forrige år blev aldrig den ønskede succes for Renault med Kevin Magnussen og Jolyon Palmer i sæderne.

Og selv om mange motorsportseksperter også spår en svær anden sæson for det franske fabriksteam, så er holdets nye førstekører, Nico Hülkenberg, meget imponeret over sin første simulerede prøvetur i Reanults nye racer.

Med de nye F1-regler, som er trådt i kraft, kommer bilerne til at få større dæk og meget mere downforce, hvilket vil give en langt højere hastighed i svingene på mange af banerne, men til gengæld vil topfarten blive sænket en smule.

Men det er netop hastigheden i sving, som Nico Hülkenberg er imponeret over i sin nye Renault efter en tur i simulatoren på Circuit de Catalunya:

- Den nye bil føles brutalt hurtig. I sving tre og ni kunne den få fuld gas. Tidligere var det kun Red Bull og Mercedes, der kunne gøre sådan, siger Nico Hülkenberg ifølge Auto Motor und Sport.

Flere eksperter frygter, at overhaling bliver mere vanskeligt i 2017-sæsonen på grund af bilernes ekstra downforce samt større vinger og dæk.

Men Hülkenberg mener, at dette kan afbødes ved en større DRS-effekt.

- DRS-effekten bliver langt mere udtalt i år end i 2016. Bortset fra Monte Carlo, hvor du ikke vil kunne overhale længere. Du skal bare køre i midten af vejen med de brede biler, og det er det, lyder det fra den ny Renault-stjerne.

Formel 1-sæsonen indledes søndag den 26. marts med Australiens Grand Prix.

Foto: Grand Prix Photo Sport og Spil Kæmpe Kevin-interview: Sådan bedømmer jeg min sæson

Se også: Strittet ud af Kevin: Det var min største fejl

Se også: Kevin-køreklar: Her lufter han sin nye fartdragt

Se også: Kevin indrømmer fejl: Nu kan det komme ham til gode

Se også: Miniputten lukker: F1-exit får betydning for Kevin

Se også: Watt om F1-konges plan om piratliga: Glem den håbløse idé, Bernie!

52 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere