Endelig taler Alonso: Sådan oplevede han ulykken

Alt var normalt, sagde Fernando Alonso igen og igen, mens han forsøgte at afdramatisere sin testulykke

'Normalt' var det mest brugte ord, mens Fernando Alonso forsøgte at afdramatisere både selve hændelsen og betydningen af den. (Video: AP)

PENANG (Ekstra Bladet): Årets mest omtalte og mystiske hjernerystelse. Ikke bare i Formel 1, men sandsynligvis i hele sportens verden.

Selv om Fernando Alonso og McLaren-Honda gør alt for at normalisere omstændighederne omkring spanierens testulykke 22. februar i Spanien, er de sidste ord i den sag så langt fra sagt og skrevet.

Heller ikke selv om Fernando Alonso på en lang pressekonference i Malaysia for første gang gav sin version af ulykken.

'Normalt' var det mest brugte ord, mens han forsøgte efter bedste evne at afdramatisere både selve hændelsen og betydningen af den.

- Alt var normalt. Jeg vågnede ikke op i 1995, jeg vågnede ikke op og talte italiensk, sagde Fernando Alonso med reference til nogle af de historier, som er blevet bragt i den mellemliggende periode.

Fernando Alonso fik et ordentlig tryk, da han kørte galt til sæsonens anden test. Ifølge El Pais blev han slået 20 år tilbage i tiden lige efter ulykken. (Foto: Allover) Formel 1 Alonso efter ulykken: 'Jeg kører gokart og vil i Formel 1'

- Jeg husker alt fra før ulykken. Fra søndag morgen, ændringerne i omgangstiderne og så videre. Vettel var foran mig omkring sving tre på vej ud af pitten. Efter sammenstødet kyssede jeg muren lidt (herefter stopper bilen). Først slukkede jeg radioen, fordi den var tændt. Og så hovedkontakten til batteri og ERS-systemet, fordi marshalls var på vej og ellers kan de ikke røre bilen (af fare for stød). Jeg var ved fuld bevidsthed på det tidspunkt, fortalte han.

Alonso flyves væk i helikopter umiddelbart efter ulykken. (Video: AP)

- Jeg var bevidstløs, tror jeg, i forbindelse med turen i ambulancen og i klinikken på banen. Lægerne sagde, at det var normalt på grund af de medikamenter, der giver en før turen i helikopteren og til test som MRI scan på hospitalet. Alt sammen normalt, sagde spanieren.

- Det var en normal hjernerystelse. Jeg tog på hospitalet i god tilstand. Det var en tid på hospitalet, jeg ikke husker, omkring fra klokken 14 til klokken 18, men normalt på grund af medicinen.

Pressemødet forud for Malaysias Grand Prix handlede i høj grad om Fernando Alonsos tilbagevenden til Formel 1-manegen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Pressemødet forud for Malaysias Grand Prix handlede i høj grad om Fernando Alonsos tilbagevenden til Formel 1-manegen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Følte sig klar
Samtidigt afviste Alonso historier om, at han skulle have kvaler ved igen at sætte sig ind i McLaren-Hondas MP4-30-racer.

- Vi ved, at motorsport er farligt. Nogle gange har man en spektakulær ulykke, hvor bilen er helt ødelagt, og køreren går væk fra den. Andre gange sker der noget i et lavhastighedssving, men det kommer an på vinklen, hvordan man rammer. Sådan er det også i det helt almindelige liv.

- Jeg følte mig klar til Australien, men forstod lægernes anbefaling og ventede et løb. Sammen med FIA (det internationale motorsportsforbund) og teamet, har vi hele tiden lavet tjek. Jeg har nul tvivl og nul bekymringer, konstaterede spanieren.

Formel 1 Derfor er Kimi bare cool

Hele pressekonferencen var et Alonso-show med fem andre kørere siddende størstedelen af tiden som tavse tilhørere, mens spanieren blev badet i tvivlende spørgsmål og fotografernes klik. Både Nico Rosberg og Kimi Räikkönen fastslog, at Alonsos ulykke ikke har fået de øvrige kørere til at tvivle på sikkerheden i Formel 1.

- Der er større risiko i en gadebil, konstaterede den normalt tavse Kimi Räikkönen.

Det er en uomtvistelig kendsgerning fra den finske ’Iceman’. Ligeså så er historierne om Fernando Alonsos ulykke og hans forhold til teamet vil fortsætte i lind strøm …

Fredag sidder Fernando Alonso igen i cockpittet i McLaren-Honda-raceren. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Grønt lys fra lægen: Alonso klar til ræs

12 kommentarer
Vis kommentarer