Endnu et F1-hold lukker kørerspekulation

Sergio Perez har forlænget kontrakten med Force India for 2016

Sergio Perez har en god pose penge med til Force India, og den bliver i teamet i den kommende sæson. (Foto: AP)
Sergio Perez har en god pose penge med til Force India, og den bliver i teamet i den kommende sæson. (Foto: AP)

For 14 dage siden annoncerede Force India, at de havde forlænget kontrakten med Nico Hulkenberg, og nu har den indiske Formel 1-butik også endeligt bekræftet, at holdet fortsætter med mexicanske Sergio Perez i den anden racer i 2016.

Den tidligere McLaren-kører har i en alder af 25 allerede så småt fem sæsoner på kontoen, og han kan altså gøre klar til nummer seks.

- Jeg er virkelig vokser som kører, og jeg føler, at jeg præsterer på mit topniveau. Jeg har altid sagt, at jeg gerne ville etablere mig hos et hold, og det er det rigtige tidspunkt at forpligte mig til en fremtid med Force India, siger Perez til holdet hjemmeside.

Løb på banen under Formel 1: Derfor gjorde han det

Force India skriver kun om 2016-sæsonen, så det må formodes, at der er tale om en et-årig forlængelse.

Uden at have lavet podieplaceringer i sæsonen ligger på en øjeblikkelig 9. plads i kørernes VM-stilling med 39 point. De tre seneste løb har givet sæsonens bedste placeringer: en 5. plads, en 6. plads og en 7. plads.

Det blev til en enkelt podieplacering i 2014 for Perez, men ingen i 2013, da Perez kørte for McLaren. Før tiden hos McLaren, hvor Perez blev afløst af Kevin Magnussen, var han to sæsoner hos Sauber, hvor det blev til tre podieplaceringer i 2012-sæsonen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.