Enevældig F1-boss frygter for sin fremtid

Den enevældige Formel 1-boss Bernie Ecclestone frygter for sin fremtid efter at Liberty Media har overtaget størstedelen af aktierne i Formel 1

Det kan være sidste gang, at Bernie Ecclestone er blevet fotograferet sammen med Chase Carey, boss hos den nye storaktionær, som ser ud til at køre den mangeårige enevældige Formel 1-boss ud på et sidespor. Den tredje på billedet er Red Bulls teamchef, Christian Horner (Foto: All Over)
Det kan være sidste gang, at Bernie Ecclestone er blevet fotograferet sammen med Chase Carey, boss hos den nye storaktionær, som ser ud til at køre den mangeårige enevældige Formel 1-boss ud på et sidespor. Den tredje på billedet er Red Bulls teamchef, Christian Horner (Foto: All Over)

Formel 1's enevældige boss, Bernie Ecclestone er begyndt at frygte for sin fremtid.

Den 86-årige brite kan efter CVC Capitals salg af aktierne til den amerikanske mediegruppe, Liberty Media for et milliardbeløb, som nogle mener var 30 milliarder, andre 56 milliarder, være på vej ud på et sidespor.

Amerikanerne har hyret Sean Bratches fra den Walt Disney-ejede satelit- og kabel-TV-station, ESPN, som fremover skal stå for markedsføringen, sponseringen og medierettigheder.

Det er faktisk, hvad Bernie Ecclestone har stået i spidsen for i en menneskealder.

Da Liberty Media forleden i Colorado Springs fik aktionærernes opbakning til at købe sig ind i Formel 1, løftede den nye storaktionær lidt af sløret for sine planer med den store investering.

- Vi vil beskytte de historiske løb i Europa, køre flere løb i USA og Latinamerika og gøre brug af de nye digitale medier, lød det fra Liberty Media.

Det sidste har Bernie Ecclestone trods mange opfordringer fra de forskellige Formel 1-mandskaber været nærmest immun overfor.

- Jeg blev lovet, at jeg også i de næste tre år kunne stå i spidsen for Formel 1, men jeg fik ingen garanti, fortæller Bernie Ecclestone i Press Association.

- Nu er jeg spændt, hvad der vil ske.

- Under alle omstændigheder skal vi sætte os ned og lave en plan for fremtiden, fordi jeg kan f. eks. falde væk, siger Bernie Ecclestone, som ligner en mand, som den nye storaktionær har tænkt sig at parkere.

Man skulle være svimmingpool i Monte Carlo i denne weekend! (Foto: All Over Press) Sport og Spil Ræs i Monaco: Skandaler og balkonbabser

Selv om den enevældige Formel 1-boss igennem årene har forgyldt teamene, så vil de mere have mere, og der har igennem årene blevet gjort flere halvhjertede forsøg at stække den magtfulde boss, som igennem alle årene har kunne lukke munden på kritikerne med flere penge.

Den nye storaktionær, som nu er blevet blåstemplet af alle myndigheder m.m., har efter en sæson på sidelinjen som iagttager af deres store investering formentligt undret sig over, hvordan Bernie Ecclestone slet ikke kunne skjule sin utilfredshed med, at Nico Rosberg var på vej til at blive ny verdensmester.

Samtidigt har den aldrende boss i snart mange år brugt 'truslen' som våben og kendte baner som Silverstone og Monza har flere gange hørt om, at Formel 1-cirkus'et ikke ville komme forbi , hvis man ikke betalte, hvad han forlangte.

Det er formentligt ikke den forretningsmodel, som amerikanerne har tænkt sig at bruge, så Bernie Ecclestones frygt er ikke ubegrundet.

Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil F1's sande stjerner: Milliardæren i husarrest, Marlboro-manden og zaren med evigt liv

Bernie Ecclestone med sin 46 år yngre kone. Ecclestone er fyret som F1-boss og må nu nøjes med sine mange milliarder og unge kone. Foto:  ATP/WENN.com Sport og Spil Tæt på den vanvittige mand: Bernie Ecclestones ubegribelige liv

Se også: Milliardhandel i Formel 1 er blevet godkendt

Se også: Mediekæmpe køber Formel 1

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere