Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Engelsk F1-ekspert: Kevins Renault vil helt i front

Hvis Kevin Magnussen skriver under med Renault, kan han på længere sigt få lov til at slås om pladserne aller forrest i feltet

Fredag blev Kevins mulige comeback til Formel 1 debatteret i Ekstra Bladets studie

Der bliver pres på Kevin Magnussen fra første race, hvis han ender som ny kører hos Renault.

Fra at spille andenviolin hos McLaren bliver han hos Renault den erfarne kører, når han skal danne team med den unge engelske Formel 1-debutant, Jolyon Palmer.

Renault overtog Formel 1-holdet Lotus tilbage i december, og selv om holdet er i en genopbygningsfase, er ambitionerne til de to unge kørere tårnhøje.

- Deres ambition er at komme tilbage forrest i feltet. Det er det eneste, de går efter. Renault har gjort det før med Enstone, og de er udmærket klar over, hvad det koster at gentage det. Kan de opnå det med det samme? Måske ikke, men giv dem to eller tre år, så er der en god chance for, at de kan klare det, skriver redaktør på Motorsport.com, Jonathan Noble i en mail til Ekstra Bladet.

Kevins situation har taget en u-vending, og Roskilde-knægten har sat speederen i bund med retning mod Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt: Det beskidte spil begynder nu

Lotus kæmpede i sidste sæson med økonomien, og Renaults overtagelse skete først meget sent.

Kevin Magnussen kommer altså til et hold, som i starten skal arbejde på at optimere bilen, så den kan køre side om side med frontløberne fra Mercedes og Ferrari.

- 2015 var et svært år for holdet. Deres økonomiske situation var usikker, og de lavede ikke mange investeringer i bilen. Renault overtog først holdet sent, så de har kun haft begrænset tid til at forbedre bilen. Men Renault ved præcis, hvilke investeringer de skal lave for at komme tilbage i front i Formel 1. De skal bare have tid til at nå dertil, skriver Jonathan Noble til Ekstra Bladet.

Kevin skålede med Daniel Ricciardo og Nico Rosberg, da de tre sluttede øverst til Grand Prix'et i Australien. (Foto: Jan Sommer)
Kevin skålede med Daniel Ricciardo og Nico Rosberg, da de tre sluttede øverst til Grand Prix'et i Australien. (Foto: Jan Sommer)

Formel 1 - 29. jan. 2016 - kl. 12:52 Store stjerner og store triumfer: Her er Kevins nye hold

Kevin kan få sin hævn
Selv om det nok står højt på Kevins personlige liste at slå sine gamle kolleger hos McLaren, som fyrede ham på sin fødselsdag, vurderer Jonathan Noble ikke, at det kommer til at ske i første sæson.

Men på sigt kan Renault-teamet godt bide skeer med Kevins gamle kendinge.

- Det sker ikke på kort sigt, for jeg tror, at McLaren forbedrer sig drastisk henover starten af sæsonen. Men på lang sigt bliver det spændende at se, om det er McLaren-Honda eller Renault, der kører i front, skriver Jonathan Noble til Ekstra Bladet.

Formel 1 - 29. jan. 2016 - kl. 06:59 Manden bag afsløringen: Derfor bliver det Kevin

Med overtagelsen af Lotus, har Renault meldt sig ind i kampen om topplaceringer i Formel 1-feltet. (Foto: Thibault Camus / AP)
Med overtagelsen af Lotus, har Renault meldt sig ind i kampen om topplaceringer i Formel 1-feltet. (Foto: Thibault Camus / AP)
 

Renaults udvikling af bilen betyder nok, at Kevin ikke får den samme start, som han fik, da han debuterede for McLaren i Australien.

Dengang kørte den unge dansker et fænomenalt løb og sluttede på en tredjeplads, der sidenhen blev vekslet til en andenplads efter diskvalifikation af Daniel Ricciardo.

Men det er ikke utænkeligt, at han kan gentage succesen, når vi når længere hen på sæsonen.

- I starten forestiller jeg mig, at Renault vil få svært ved at køre i top 10 hver gang. Men senere i sæsonen er der fine chancer for, at de kan levere nogle gode resultater. Vi skal ikke glemme, at selv uden at investere i bilen sidste år producerede Lotus et godt chassis, som hjalp Romain Grosjean med at få en podieplads i Belgien, skriver Jonathan Noble til Ekstra Bladet.

Formel 1 - 28. jan. 2016 - kl. 23:27 Ekspert: Derfor er Kevins comeback godt for Formel 1

Ekstra Bladets egen Formel 1-ekspert Jason Watt vurderer heller ikke Renault til at blive et tophold med det samme.

- Jeg synes, det er vigtigt for Kevin, at han kan komme med fra den tidlige fase og vise sig dygtig til at udvikle bilen sammen med teamet. Men de kommer ikke til at blande sig i top 5, skrev han i går, da han livechattede med brugerne på Ekstrabladet.dk.

Han ser dog mere positivt på Kevins chancer for at give McLaren baghjul.

- Renault kommer til at køre fra McLaren.

Ekstra Bladet TV talte i går med racerkører, Ronnie Bremer. Du kan høre, hvad han tænker om Kevins tilbagevenden til Formel 1 i klippet herunder:

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen