Et af verdens største sponsorater: Øl-gigant rykker ind i Formel 1

Heineken skyder $200-250 millioner i Formel 1 frem mod 2020

I en alder af 85 år fortsætter Bernie Ecclestone med at lukke store handler. (Foto: Jan Sommer)
I en alder af 85 år fortsætter Bernie Ecclestone med at lukke store handler. (Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): De senere år har budt på mange historier om krise i Formel 1 og sportens sørgelige forfatning - ofte leveret af bagmanden Bernie Eccelstone selv.

Før Canadas Grand Prix kunne Formel 1-zaren levere en af de bedre nyheder, for rettighedshaverne, holdene og muligvis fremtiden for Italiens Grand Prix på Monza.

Til en stort opsat event i paddocken med besøg af blandt den tidligere Barcelona-ankermand Carles Puyol og den tredobbelte F1-verdensmester Jackie Stewart annoncerede 85-årige Ecclestone Heineken som ny hovedsponsor.

Ølgiganten kommer hverken til at klistre sit logo på kørere eller biler, men skal fungere som overordnet sponsor for Formel 1, ligesom man kender det fra eksempelvis bryggeriets sponsorat af Champions League i fodbold.

Aftalen strækker sig i første omgang til 2020 og menes at have en værdi på 200-250 millioner dollar. Herudover vil ølgiganten aktivere sit sponsorat på lokale markeder, så aftalen bliver en af de største i sportens verden.

Det begynder med et titelsponsorat af Italiens Grand Prix på Monza i september, hvilket er et godt tegn for det populære, men økonomiske trængte grandprix.

Monza-løbsarrangørerne har endnu ikke en aftale på plads med Bernie Ecclestone efter 2016, fordi de har problemer med at skaffe midler nok til løbsgebyret.

Bernie Ecclestone ser ingen fremtid for kvindelige racerkører i Formel 1. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-boss chokerer igen med sexistisk kommentar

Centralt for sponsoratet er brugen af sociale medier, forklarede Heinekens brandchef Gianluca di Tondo. Netop dette område har Formel 1 været kritiseret for at have negligeret. 

Bernie Ecclestone brillerede på vanlig vis under sin velkomst. Han takkede for fremmødet, og undskyldte til dem, som var mødt op i forhåbning om, at han ville gå på pension:

- Det venter jeg med til begravelsen, så kan I jo kombinere to fester!

Kvinder i Formel 1-biler vil ikke blive taget seriøst, mener den øverste Formel 1-boss (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-boss: Kvinder vil ikke blive taget seriøst

Bernie Ecclestone giver hånd til Heinekens brand-chef. (Foto: Jan Sommer)
Bernie Ecclestone giver hånd til Heinekens brand-chef. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet vender tilbage til den tidligere kvalifikationsmodel (Foto: Jan Sommer Formel 1 Bosserne taber magtkampen: Udskældt F1-kval skrottet

Formel 1-kørere afholder sammen med Jean Todt og Bernie Ecclestone et minuts stilhed for 'dem, som har mistet deres liv eller er kommet til skade i trafikuheld'. (Foto: Allover) Formel 1 Motorpræsidentens Paris-dumhed: Hvor ufølsom kan man være?

10 kommentarer
Vis kommentarer