Et fantastisk show: 'Vi er bare glade for Kevin'

- Ikke en dårlig dag for Haas F1 Team, konstaterer Günther Steiner trods Romain Grosjeans problemer

Allerede lørdag var Günther Steiner positivt overrasket, for trods en på papiret beskeden 13. plads i tidtagningen til Kevin Magnussen var det mere, end Haas-teamchefen havde turde håbe på.

90 graders sving og en ekstrem langside som i Baku er ikke VF17'erens livret.

Så når grandprixet i Aserbajdsjan alligevel kaster en syvendeplads og seks point af sig, er chefen glad.

- Et meget begivenhedsrigt løb, et fantastisk show over det hele. For os var det et godt resultat med en syvendeplads - vores bedste resultat i denne sæson. Vi er meget glade for, at Kevin har opnået det her, siger Günther Steiners i teamets løbsrapport.

Otte løb inde i sæsonen har det unge team scoret 21 point mod 29 hele sidste år.

Der skulle hjælp og held til søndag, og de samme faktorer var til stede, da teamet i fjor fik en chokerende god start. Ledelsen drømmer om en samlet sjette-syvendeplads i team-klassementet, når dette år er omme. Hvis det skal opnås, skal der ekstraordinære resultater til.   

- Når løbene udvikler sig som det her, hvor der sker så meget, vil vi være der til at samle krummerne op. Ikke en dårlig dag for Haas F1 Team, siger Steiner.

Kevin Magnussen i et koncentreret øjeblik før løbsstart. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
Kevin Magnussen i et koncentreret øjeblik før løbsstart. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
 

En overgang lå Romain Grosjean også til point.

Franskmanden har dog manglet føling med bilen hele weekenden og kæmpet endnu en gang med at få bremserne til at virke end sin danske teamkammerat. Grosjean røg endegyldigt ud af pointene, da han på grund af problemer med en bremseskive blev tvunget til et ekstra pitstop.

Franskmanden var tydeligvis vred og skuffet efterfølgende.

I teamets pressemeddelelse står der slet og ret under Romain Grosjean: Ingen kommentarer blev givet efter løbet.

- Romain havde en svær dag. Jeg håber om et par løb, så glemmer vi al snak om bremser og bruger dem bare ligesom alle andre. Som team er vi nødt til at få styr på det, og det vil vi. Så kan vi regelmæssigt få begge biler i pointene. Det er vores mål, siger Steiner.

Efter planen medbringer Haas modificeret køling til de nye og ifølge kørerne bedre CI-bremser midt i juli til Storbritanniens Grand Prix på Silverstone.

Kevin Magnussen scorede point i Baku, hvor det blev til en 7. plads. Foto: All Over Press Sport og Spil Kevin i storform: Så strålende var han

Se også: Kevin i syvende himmel: 'Et mirakel'

Se også: Snusede til podiet: Kevins kaotiske kanonløb

Se også: Kevins makker klager: Træt af at blive udstillet

Se også: Kevin i syvende himmel: 'Et mirakel'

67 kommentarer
Vis kommentarer