Evige rivaler: Kevin-konkurrent tror på F1-sæde

- Jeg skulle mene, der er flere chancer derude, siger Stoffel Vandoorne om næste sæson i Formel 1

Siden belgiske Stoffel Vandoorne i 2013 indtrådte i McLarens talentprogram har han været en af Kevin Magnussens største rivaler. Intet tyder på, at deres interne konkurrence kommer til at ændre sig, selv om rivaliseringen nu rykker uden for McLaren.

Med to afdelinger af Formel 1-rugeklassen GP2 sikrede den 23-årige belgier titlen i ganske overlegen stil.

Pladsen som tredjekører hos McLaren-Honda står ledig til Stoffel Vandoorne næste sæson, men han gør sig i stedet forhåbninger om at få debut i Formel 1.

- Der er en måned til næste løb, så jeg kan fokusere på næste år, hvilket er dejligt. Uheldigvis er intet besluttet i øjeblikket, men jeg er optimistisk. Jeg skulle mene, der er flere chancer derude. De næste dage og uger bliver afgørende for næste år, siger Vandoorne til formula1.com.

- Formel 1 er noget, jeg har arbejdet på en del, og nu har jeg GP2-titlen, siger han.

Se også: Magnussen-rival triumferer i Formel 1-rugeklasse

Ligesom Kevin Magnussen har Stoffel Vandoorne størst chance i Enstone hvis Renault køber Lotus og omdanner det til fabrikshold. Ingen af McLaren-kørerne kommer med enorme sponsorsummer og ryggen, men skal vælges ud for deres egenskaber bag et rat.

Både Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne drømmer om en plads hos Renault næste år. (Foto: Allover)
Både Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne drømmer om en plads hos Renault næste år. (Foto: Allover)
 

For Stoffel Vandoorne hos Renault tæller udover hans GP2-mesteskab, at Frederic Vasseur er på tale som teamchef. Franskmanden leder lige nu Stoffel Vandoornes ART Grand Prix og er en stor fan af belgieren.

Imod Stoffel Vandoorne taler, at han kun har begrænset Formel 1-erfaring fra to tests. Og når den anden kører i teamet er Pastor Maldonado, vil det være en fordel at have en driftsikker mand bag rattet.

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

Hos Manor er der også to pladser ledige. Den ene går formentlig til Mercedes-talentet Pascal Wehrlein, når det lille team næste år skal drives af tyske hestekræfter. Den anden formentlig til Will Stevens, Alexander Rossi eller betalingskører.

GP2 har for mange været vejen ind i Formel 1. Tidligere vindere af serien tæller blandt andre Romain Grosjean (2011), Pastor Maldonado (2010), Nico Hülkenberg (2009), Lewis Hamilton (2006) og Nico Rosberg (2005).

Til gengæld har sidste års vinder Jolyon Palmer endnu ikke fået løbsdebut i den fineste klasse. Men briten er fredagskører hos Lotus i denne sæson og tror på en forfremmelse i 2016.

Kevin Magnussen vil køre ræs i 2016, så endnu et år som McLaren-reserve kommer ikke på tale. (Foto: Allover) Formel 1 - 12. okt. 2015 - kl. 20:39 Derfor trækker Kevins Formel 1-afklaring ud

GP2 var også leveringsdygtige i crash under grandprixet i Sochi:

17 kommentarer
Vis kommentarer