F1-boss forsvarer 'farlige' Kevin: Rent uheld

Tv-billeder viste en anden historie end Charles Leclercs anklager: - Det er umuligt at sige, at Kevin blokerede ham, siger F1’s løbsdirektør Charlie Whiting

SUZUKA (Ekstra Bladet): På udenlandske tv-stationer, sociale medier og ikke mindst hos Sauber-teamet er Kevin Magnussen den store taber efter sammenstødet med Charles Leclerc.

Skræller man alle følelserne væk … Inklusiv Kevin Magnussens kontroversielle kørsel i 2017 og den oplagte mistanke om, at danskeren slap let, fordi hans landsmand Tom Kristensen var racing steward denne weekend, er anklagerne i dette tilfælde grundløse.

Indtrykket fra Leclercs cockpit var, at Magnussen afventede hans angreb og agerede på det.

Umuligt, lyder dommen fra det internationale motorsportsforbund, FIA.  

- Den var faktisk temmelig interessant, fortalte F1’s løbsdirektør Charlie Whiting på sin briefing efter grandprixet, hvor han blandt andet uddyber kendelser fra stewards.

doc726y8ftxu7843fg7hfx.jpg 

- Hvis du analyserer den meget, meget nøje, ser du to biler komme (ned ad langsiden), hvor Kevin ikke bevæger sig. Charles henter, henter og henter. Han beslutter sig for at køre til højre, og på nøjagtigt det samme tidspunkt, på videoen var der ét billedes forskel, flytter Kevin sig.

- Det er umuligt at sige, at Kevin blokerede ham. Han besluttede sig bare for at køre til højre et splitsekund efter Charles. Du er nødt til at se den nogle gange og analysere den ned i detaljen for at se det, siger Whiting.

doc6wex96j64sj18g6o2kaj.jpg 

Kevin i ny kontrovers: - Han er og bliver dum

Grosjean erkender: Kevin-kollision var lavpunktet

F1-stjerne tordner i modangreb: - Han burde koncentrere sig om sig selv

- Men det var bare uheldigt, og sådan så stewards også situationen.    

I offentlighedens gabestok tegner Kevin Magnussen derimod som klar taber, når modstanderen er kommende Ferrari-stjerne, og danskeren er kendt for sine brede albuer.

Ikoniske Suzuka: Død, drama og verdensmesterskaber

Kevins F1-fremtid sikret til 2020: Få ALLE detaljerne

Debriefing fra Sochi: Detaljen Haas-bossen tier om

Ferraris nye stjerne: Vettels værste mareridt

F1 stilling 2018