F1-boss går i kødet på egen kører: ’Han skal til at levere’

Jolyon Palmer skal i gang med at køre point hjem til Renault, der indtil videre kun er kravlet frem i VM-tabellen grundet Nico Hülkenbergs præstationer

Følg Formel 1

Det vil være synd at sige, at Jolyon Palmers foreløbige færd i Formel 1 har været en fortælling båret af succeser.

Renault-køreren har indtil videre en enkelt 10. plads – og deraf et enkelt VM-point - i forrige sæsons malaysiske grandprix som sit bedste resultat i F1-karrieren. Og i år er den 26-årige brite således endnu ikke kommet på scoretavlen.

Det er holdkammeraten Nico Hülkenberg til gengæld. Fire gange har tyskeren kørt sig i det sjove selskab i 2017, og det har sammenlagt kastet 18 point af sig til Renault i konstruktørernes VM-regnskab.

Ubalancen i fordelingen af point blandt duoen er ikke gået ubemærket hen. I al fald ikke internt på det franske team.

Og selv om Jolyon Palmer i de to seneste løb har været tæt på at klemme sig ind blandt de ti bedste med to 11.-pladser i henholdsvis Monaco og Montreal, kommer der nu en presbold fra Renaults sportslige ledelse.

Heller ikke Magnussen fik point  Canada - se episoden der kostede danskeren dyrt her:

Direkte adspurgt, hvorvidt Palmer er truet i forhold til at blive erstattet af en anden kører, lyder svaret fra Renault-bossen Cyril Abiteboul, at ’ingen er sikre i Formel 1’.

- Formel 1 er ikke et miljø, hvor nogen som helst kan sige ’jeg er sikker’. Til et vist punkt kan man sige, at der er to muligheder. Der er Jolyon. Og der er en anden kører. Lige nu er fokus på Joylon. Jolyon skal i gang med at levere, siger Abiteboul til motorsport.com.

- Hvad der kommer til at ske i fremtiden, ønsker jeg ikke at uddybe. Ligesom jeg ikke vil gå ind i debatten om, hvem der står på spring (til en plads på holdet, red.), fordi det giver absolut ingen mening at gøre det i dag, siger Renault-manageren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

62277122.jpg 

Unfair over for kollegaen
Sikkert er det imidlertid, at Abiteboul mener, at for meget af point-byrden i øjeblikket ligger på Hülkenbergs skuldre. Det er en uholdbar situation, hvis målsætningen om en top 5-placering i konstruktørernes VM-tabel skal indfries.

- Lige nu føler jeg, at det er smule unfair over for Nico, som skal levere en masse. Det er tydeligt, at holdet er meget afhængig af ham, siger Abiteboul.

Det er ikke første gang, at den karismatiske boss er åbenmundet og særdeles direkte i forhold til hans syn på Renaults kørerbesætning.

I kølvandet på afslutningen af forrige sæson gik Abiteboul således i kødet på Kevin Magnussen, der ikke fik sin kontrakt med Renault forlænget, og ifølge franskmanden led af mangel på disciplin. Den markante afskedssalut, kan genopleves her.

Magnussen forlod som bekendt teamet, og Palmer endte med at blive. Men indtil videre er partnerskabet mellem briten og det franske team altså ikke blevet den store succes.

Heller ikke Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt har været imponeret over Palmers præstationer. Briten er en del af den trio, som Watt ser værende på vej ud af sporten. Se begrundelsen - og de to øvrige navne -  i artiklen her.

Næste chance for at ændre på det magre udbytte af point kommer i weekenden 23.-25. juni, hvor Aserbajdsjan Grand Prix afvikles.

Kevin straffet igen: Sådan reagerede bossen 

Mercedes-chefens bombe: Rosberg kan ende hos Ferrari

Se Palmer brage sammen med Romain Grosjean i Sochi her:

F1 Live resultater 2017

F1 Stilling 2017

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.