F1-fænomen i ny kontrovers: Et spørgsmål om intelligens

Mercedes-bossen Niki Lauda langer ud efter Max Verstappens kørsel, mens Ferrari-stjernen Sebastian Vettel accepterede hollænderens undskyldning

Mad Max. Vilde Verstappen.

Red Bulls hollandske racerfænomen har som Kevin Magnussen fået hug for sin aggressive kørestil, og kritikerne står i kø efter weekendens race. Hans utålmodighed kostede ham sejren i Kinas Grand Prix, mente Red Bull-bossen Dr. Helmut Marko.

Hvilket er svært at være uenig i.

En safetycar kom ud på præcist det rigtige tidspunkt for den senere vinder Daniel Ricciardo og Max Verstappen. De fik frisk gummi på, mens Ferrari og Mercedes havde passeret pit-indgangen - og derfor var Red Bull-duoen markant hurtigere.

Alligevel lykkes det Max Verstappen først at overlade initiativet til sin teamkammerat efter et oversatset overhalingsforsøg på Lewis Hamilton for så at spolere både sit og Sebastian Vettels race med en påkørsel.

Niki Lauda - her i selskab med Nico Rosberg før Kinas Grand Prix - er ikke videre imponeret over Max Verstappen. Foto: pixathlon/REX/All Over Press
Niki Lauda - her i selskab med Nico Rosberg før Kinas Grand Prix - er ikke videre imponeret over Max Verstappen. Foto: pixathlon/REX/All Over Press
 

Mercedes-bossen Niki Lauda var i vanlig stil ikke videre diplomatisk. Hverken foran tv-kameraer og til den skrevne presse.

- Max er ene og alene skyld i uheldet. Det ser ud til, at fornuft ikke trænger igennem til ham. Normalt rejser du dig med dine fejltagelser. Men han bliver endnu mindre. I dette tilfælde ser det også ud til at være et spørgsmål om intelligens, siger den tredobbelte verdensmester til Auto-Motor-und-Sport.

Mercedes-boss langer ud: Nu er det for meget, Verstappen!

Eneste ros til Verstappen søndag kom rent faktisk fra den tyske Ferrari-stjerne. Ikke for hollænderens kørsel, men måden han tacklede situationen på bagefter.

- Han kom op til mig med det samme. Han indså, at han havde begået en fejl.

- Jeg sagde til ham, 'hør her, løbene er lange, og du smed dit podium væk'. Han var heldig med at kunne fortsætte, og jeg var heldig med at kunne fortsætte, men det var unødvendigt. Jeg tror, han fattede det, sagde Sebastian Vettel efterfølgende ifølge Autosport.  

Max Verstappen virker dog ikke som en kører, der har planer om at ændre adfærd.

- Det gik ikke, som jeg ønskede det, men betyder det virkelig, at jeg skal falde ned? Det tror jeg ikke. Det er bare meget uheldigt, at disse ting sker. Jeg er bare nødt til at analysere det hele og prøve at komme stærkere tilbage til det næste løb, siger hollænderen.

Ryggen er vendt mod Max Verstappen, men Sebastian Vettel har tilgivet den unge hollænder, fordi han straks kom med en undskyldning. Foto: imago sport/All Over Press
Ryggen er vendt mod Max Verstappen, men Sebastian Vettel har tilgivet den unge hollænder, fordi han straks kom med en undskyldning. Foto: imago sport/All Over Press
 

Se også: Han tog Formel 1 med storm: Er luften gået af ballonen nu?

Se også: Haas-boss forsvarer teamordre: Derfor skulle Kevin forbi

- Jeg værdsætter, at han kom direkte til mig. Jeg sagde til ham, at det var måden at løse den slags; ansigt til ansigt og ikke gennem medierne.

Max Verstappen er i gang med sin fjerde Formel 1-sæson, om end han kun er 20 år gammel.

- Folk spørger, hvorvidt det er et spørgsmål om alder, men det er det ikke. Han har kørt så mange løb, mener Vettel.

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt gav sin uforbeholdne mening om hollænderen før løbet i Kina. Læs den her.

Stemningen er ganske forståelig god hos Haas efter de første løb. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Efter superstart: Hele historien bag Haas' kongevinter

Tidligere holdkammerater og nuværende rivaler vender verdenssituationen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Overrasker F1-paddocken: Hvad har I gjort ved Kevin?

Kevin Magnussen fik modsat Romain Grosjean point i Kina. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press Sport og Spil Watts dom: Topkarakter til Kevin - den her gør ondt på Grosjean!

33 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen