F1-gigantens nedtur var 'ydmygende' for stjernen

Hondas motor skuffede i denne Formel 1-sæson, og det tog hårdt på den spanske McLaren-stjerne Fernando Alonso

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Formel 1-stjernen Fernando Alonso følte sig ydmyget i begyndelsen af 2017-sæsonen. Totalt ydmyget. Det gik nemlig op for den spanske racerkører, at Honda havde taget et alvorligt tilbageskridt med hensyn til deres nye motor.

Efter sin første sæson sammen med Honda tilbage i 2015, forbedrede McLaren sig fra en niende til en sjette plads i konstruktør-VM. Og det gav fornyet håb for fremtiden.

Men Hondas nye motor-koncept til 2017-sæsonen viste sig at være et skuffende tilbageskridt i både performance og pålidelighed. Mclaren-boss Eric Boullier indrømmer da også over for motorsport.com, at virkelighedens forringede vilkår var et hårdt slag for Fernando Alonso, der i denne sæson sluttede som nummer 15:

- Som det konkurrencemenneske han er, forbereder han sig altid mentalt over vinteren.

- Han forestiller sig, hvordan sæsonen skal køres, og det motiverer ham yderligere at nå sine personlige mål.

- Så da han mødte op i Barcelona med en motor, der havde taget et alvorligt tilbageskridt i performance, var det med et miks af tristhed, ydmygelse og frustration, og det er ikke godt, afslører Mclarens direktør.

Fernando Alonsos exit i allerførste sving i Singapores Grand Prix – et løb, som ellers så ud til at være ét af hans bedste i sæsonen – bankede den spanske stjerne det famøse hul i væggen på hans værelse i McLaren-lejren. Frustrationerne fik nemlig frit løb. Det indrømmede han selv.

- Nogle gange har han bare brug for at afreagere, det gjorde han også tilbage i tiden, selv da han vandt løbene. Han føler tingene så intenst efter et løb. Og det var altså det samme i Singapore, siger Erik Boullier.

- Han har det her raseri inden i ham, fordi han ved, han kan gøre det bedre. Han ved, han kan være den bedste af dem alle. Og han har brug for at bevise det. Og jeg tror, hvis han vinder, så vil han stadig banke hul i en væg, siger han.

Eric Boullier er sikker på, at Fernando Alonso vil gøre det markant bedre, hvis McLaren igen kan blive en ’frontrunner’, som han siger – og det håber McLaren-bossen sker med Renault-power i 2018.

- Jeg sammenligner ham (Fernando Alonso, red.) altid med en haj. Når han fornemmer blod, så går han direkte efter det.

- Og det er derfor, han føler, at han hører til på podiet. Han vil ikke opgive det for noget som helst.

- Der er helt klart pres på vores Team, men det er et sundt pres, slutter Eric Boullier.

Se også: Kevin og bagmanden stopper million-blødning

Landsmændene Helmuth Marko (t.v.) og Niki Lauda (t.h.) er gode bekendte. Men Red Bull dummede sig i forbindelse med Max Verstappens kontraktforlængelse. Foto: imago/HochZwei/All Over Press Formel 1 - 22. dec. 2017 - kl. 21:31 Mercedes-formand håner Red Bull for Verstappen-aftale

Foto: Jan Sommer Formel 1 - 21. dec. 2017 - kl. 09:52 Magnussen takker nej til amerikansk tilbud

Se også: Klar besked til F1-yndling: Det er sidste chance

Se også: Mercedes tæt på drømme-grænsen i Formel 1

8 kommentarer
Vis kommentarer